PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de 800 joves participen en un premi de relats curts

Maria Bonafé, Carla Giribet i Laia Martínez són les guanyadores

Per El Periòdic

Acte d’entrega dels premis al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.
Acte d’entrega dels premis al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. | SFGA/JAViladot

Dels més de 800 alumnes que van participar en la 13a edició del premi Coca-Cola de relat breu, Maria Bonafé amb el relat en català En memòria d’una dona meravellosa, Carla Giribet amb el relat en castellà Una segunda oportunidad i Laia Martínez amb un text sense títol text en francès, van ser les guanyadores de l’edició d’enguany. La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va presidir ahir l’acte de lliurament que es va celebrar al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. 

Es tracta d’un concurs adreçat a alumnes de 14 anys de tots els centres educatius del país, que han d’escriure un relat –en català, castellà o francès– a partir d’una temàtica que se’ls proposa. El concurs consta d’una primera fase, amb 800 alumnes de segon curs de segona ensenyança i d’una fase final on participen els dos alumnes escollits com a representants de cada classe. Enguany, i atès que l’any passat no es va poder desenvolupar aquesta segona fase a causa de la irrupció de la pandèmia, excepcionalment també es va permetre que hi prenguin part els alumnes escollits el curs passat. En aquest sentit, Vilarrubla va recordar que «fa un any estàvem amb les escoles tancades i que s’hagi pogut celebrar amb l’entrega dels premis és una mostra que estem més a prop de tornar a la normalitat».

A més, la Fundació Coca-Cola va desenvolupar una plataforma digital on tots els alumnes van poder escriure simultàniament el seu relat sense haver-se de desplaçar a un lloc concret. Així, en aquesta 13a edició del premi, 134 alumnes van arribar a la fase final: 69 van escriure en català, 46 en castellà i 19 en francès. Un jurat de professors d’aquests idiomes va escollir els finalistes i, després, un segon jurat format per la filòsofa, Maria Teresa Cairat, i pels escriptors, Teresa Colom i Albert Villaró, van decidir els textos guanyadors.
Els premiats van rebre com a obsequi un patinet, els segons classificats una càmera de fotos i els tercers, uns auriculars. D’aquesta manera, Irene García va ser la finalista en la categoria de llengua francesa. En llengua castellana Paula González de Alaiza i Andrés Gladkov van obtenir el segon i el tercer premi respectivament. Finalment, en llengua catalana, Ainara Amigo va ser la finalista, i Cesc Joval va aconseguir el tercer premi. 


 

PUBLICITAT
PUBLICITAT