PUBLICITAT

Detingut per amenaçar de mort amb una arma de foc a través de les xarxes socials

Hauria exhibit una arma de foc que "a priori no es pot determinar si és real"

Per El Periòdic

L'edifici central de la policia.
L'edifici central de la policia. | ARXIU/ANA

 

La Policia va detenir dijous passat a Escaldes-Engordany un home resident de 36 anys per amenaçar de mort una altra persona a través d'una xarxa social, explica el cos d'ordre en el comunicat setmanal de balanç de detencions. Per fer-ho, hauria exhibit una arma de foc que "a priori no es pot determinar si és real", motiu pel qual es procedeix al seu control i detenció. En total, el Cos de Policia ha procedit a la detenció de 19 persones durant aquesta darrera setmana (del 10 al 16 de maig). Les detencions s'han dut a terme pels presumptes delictes contra la salut pública (2), contra el patrimoni (3), contra la seguretat del trànsit (7) i altres delictes (7).

També destaca la detenció d'aquest cap de setmana a la frontera del riu Runer, on dos homes residents de 30 i 37 anys respectivament haurien introduït 5,1 grams de cocaïna quan accedien al Principat en un turisme particular. Uns dies abans, els agents van detenir a Andorra la Vella un home resident de 58 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física i moral en l’àmbit domèstic, ja que el detingut hauria agredit físicament la parella sentimental i la filla d'aquesta última.

Pel que fa a la seguretat del trànsit, la majoria de detencions s'han efectuat després de controls rutinaris. Com a excepció hi ha la detenció per desobediència aquest cap de setmana d'un home resident de 39 anys, amb una taxa de 2,43 g/l., i un resultat positiu a la prova de control de tòxics salivar, després que no s'atures en un control de carretera i fugís dels agents de policia.

Quant als delictes contra el patrimoni, la policia va detenir dijous de la setmana passada una dona resident de 43 anys després de ser denunciada per haver efectuat diversos pagaments i reintegraments des del mes de gener amb una targeta de crèdit de la qual no n'era titular, arribant la factura a més de 6.000 euros. La persona detinguda era empleada domèstica de la víctima, una persona d'edat avançada, a qui li feia les compres de la llar, tenint d'aquesta manera –explica la policia– accés a la targeta i aprofitant per fer-ne un ús il·lícit en benefici propi.

Per últim, el cos d'ordre va detenir a mitjan de la setmana passada una dona i un home residents de 29 i 38 anys, a Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria, respectivament. La detinguda hauria creat una societat paral·lela a l'empresa on treballava com a comercial dedicada a la venda d'articles complementaris per a l'hostaleria. Així, hauria distribuït material i treballat amb la cartera de clients de l'empresa en benefici de la nova societat. Segons la policia, la gerent de l'empresa defraudada se'n va adonar d'un seguit d'anomalies en els comptes, com ara transferències bancàries no autoritzades als comptes personals dels detinguts i de la nova societat, així com factures modificades, entre altres moviments il·lícits. La quanitat defraudada arribaria als 88.500 euros. Les dues detencions es van efectuar acusats del delicte contra el patrimoni –furt qualificat– i, en el cas de la dona, també per administració deslleial i un presumpte delicte contra el tràfic jurídic (alteració de documents).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT