PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Play-off incandescent

L’equip tricolor passa a dependre d’ell mateix per a fer-se propietari de la vuitena plaça de la classificació

Per David Sansaloni

Tunde finalitza amb una cistella una jugada d’atac del MoraBanc a l’ultim partita davant l’UCAM Múrcia.
Tunde finalitza amb una cistella una jugada d’atac del MoraBanc a l’ultim partita davant l’UCAM Múrcia. | acb Photo / J. Bernal

Amb quatre victòries consecutives, el MoraBanc passa a ser el principal candidat per a aconseguir la vuitena plaça de la Lliga Endesa i fer-se, així, amb un lloc al play-off pel títol. Els d’Ibon Navarro van demostrar el dissabte, davant l’UCAM Múrcia, l’esperit de lluita del que han fet gala a la majoria de partits del campionat. Tot i les adversitats provocades per la Covid-19 i les lesions, els tricolor han anat recuperant jugadors i, amb ells, la dinàmica positiva que tant anhelaven.


Fins a quatre equips tenen opció a entrar dins de la següent fase de la lliga: el MoraBanc, l’Unicaja, l’Herbalife Gran Canària i el BAXI Manresa. Als del Principat els queden dos partits per disputar, un referent a la jornada 37, aquest dijous contra el Club Joventut Badalona a les 18.30 hores, i altre, el de la jornada 38, diumenge davant l’Acunsa GBC a les 12.30 hores. El conjunt depèn de si mateix per a classificar-se, i entrarà vuitè si guanya els dos partits i, fins i tot, es classificaria guanyant només un partit si l’Herbalife Gran Canària i l’Unicaja perden almenys una trobada. Això podria passar aquest mateix dijous si venç i cauen l’Unicaja (el dimarts a Sant Sebastià) i l’Herbalife Gran Canària (el dimecres a casa enfront del València Basket). Si els andorrans perdessin els dos partits, es classificarien només si l’Herbalife Gran Canària, l’Unicaja i el BAXI Manresa perden totes les seves trobades.


Tant l’aler xec David Jelinek com l’entrador Ibon Navarro van voler explicar les sensacions després de l’última victòria. Sobre el rival, Jelinek va afirmar que «els partits a Múrcia sempre són complicats, i al final ens hem endut la victòria gràcies a unes bones defenses, sobretot la del darrer quart». Per la seva part, Ibon Navarro va destacar el bon nivell tant físic com anímic pel que estan passant els seus jugadors, i va voler reconèixer el mèrit de l’afició tricolor: «Quan baixes de l’autobús i veus a la gent esperant-te mentre plou i després de perdre per 30 punts... és una sensació increïble. L’afició no s’imagina quan la trobem a faltar». Sobre les possibilitats d’accedir al play-off, l’entrenador va recordar que «fa 14 dies vam tornar de perdre davant d’Obradoiro i estàvem morts. Dues setmanes després depenem de nosaltres mateixa. Qui ho anava a dir...».


Quant als competidors que podrien arravatar-li la vuitena plaça al MoraBanc, l’Unicaja és el que més paperetes té per fer-ho. Els de Màlaga tenen una setmana estranya: visita a l’actual cuer, l’Acunsa GBC, i conclou la seva Lliga Regular a casa contra el Reial Madrid. Per a entrar en la següent fase necessiten l’errada del MoraBanc, i entraran si guanyen els seus dos partits i els andorrans perden almenys un dels dos que els queden. Si només guanyessin una de les dues trobades, només els valdria que el MoraBanc perdi els seus dos xocs, l’Herbalife Gran Canària guanyi com a molt un i el BAXI Manresa perdis el partit que li queda. Perdent les dues trobades ja no tindrien cap opció matemàtica.


D’altra banda, en el cas de l’Herbalife Gran Canària, aquests serien els classificats si guanyessin els dos partits i perdessin almenys un MoraBanc i Unicaja. Si guanyés únicament un partit, només entraria si el MoraBanc perd els dos i l’Unicaja perd totes dues trobades o l’Unicaja guanya un dels dos i el BAXI Manresa derrota al TD Systems Baskonia (triple empat).


Finalment, el BAXI Manresa descansa en la jornada 37 i conclou la lliga regular a casa enfront del TD Systems Baskonia. Només es podria classificar si gunayés als vitorians, el MoraBanc i l’Herbalife Gran Canària perdessin els seus dos xocs i l’Unicaja guanyés com a molt un. Si perdés davant el TD Systems Baskonia, no tindria opcions de classificació i, per tant, se situen com l’equip que més complicat ho té per lluitar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT