PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Ascensió retorna l’activitat comercial al Pas de la Casa

La TMA per tornar a França frena la recuperació del poble

Per Alba Llacuna

El turistes, poc a poc, tornen a passejar pels carrers del Pas de la Casa.
El turistes, poc a poc, tornen a passejar pels carrers del Pas de la Casa. | Maricel Blanch

El Pas de la Casa, a poc a poc, va recuperant la vida. La festivitat de l’Ascensió a França i l’aixecament de la restricció, en el país gal, de no poder desplaçar-se, tret de motius justificats, a més de 10 quilòmetres del domicili ha ajudat al fet que la localitat encampadana recuperi el moviment i el turisme. Una millora que, segons el president de la Iniciativa Publicitària, Jean-Jacques Carrié, «s’ha notat des del dia en què ja no era vigent la restricció»; tot i això, aquesta recuperació no és tan ràpida com els hi agradaria a causa de «l’obligatorietat d’una TMA o PCR –en cas de pernoctar– per tornar cap França frena una mica» als visitants de visitar el país.

Malgrat aquest punt, Carrié es va mostrar satisfet de com estan anant aquests dies festius a França i que han animat el Pas de la Casa. «Tot i que encara no hem arribat a nivells de l’any passat, aquests dies estem treballant molt millor que en les darreres setmanes», quan les restriccions encara eren vigents, va afirmar el president de la Inciativa Publicitaria. Una tendència positiva que preveu que es mantingui al llarg de tot el cap de setmana.

L’arribada de turistes, a més ha permès als comerços, restauració i hostaleria treure la gent dels ERTOs i recuperar la seva activitat habitual. De fet, Carrié va recordar que han estat setmanes «dures» on els carrers de la localitat han estat deserts i les persianes dels comerços abaixades i dies com aquests els permeten agafar una mica de moral i mirar amb cert optimisme les pròximes setmanes.

Des de l’inici de la festivitat, dijous, no s’han registrat complicacions de trànsit, a excepció d’alguna petita cua a l’hora de creuar la frontera francoandorrana sobretot de sortida.

Aquest pont pels francesos, no els fa perdre de vista, però, l’objectiu principal per a iniciar la recuperació: l’estiu. Malgrat que les restriccions canvien «d’un dia per l’altre» i «s’ha d’estar atents per poder reaccionar», tenen la sensació que els mesos d’estius seran «bons» i que «es podrà treballar, més o menys, igual que l’any passat». En aquest procés de recuperació, per Carrié, la vacuna té un paper important, ja que «a mesura que avanci el procés, les restriccions de mobilitat ja no seran tan necessàries i la gent perdrà la por a moure’s».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT