PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Sipaag nega que se l’hagi contactat per a les pensions

L’entitat recorda al Govern que cada sindicat «és independent»

Per Alba Llacuna

L’interior de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS).
L’interior de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS). | Maricel Blanch

El Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) va negar ahir les paraules del Govern al Consell General sobre el fet que s’hagi contactat amb els sindicats per presentar-los la proposta del pacte d’Estat per a la sostenibilitat de les pensions. En aquest sentit, el president de l’entitat, Lluís Anguita, va assegurar «no és el cas. Amb nosaltres no han parlat» i, per tant, «que especifiquin amb quins sindicats han parlat, però que no ens fiquin a tots amb el mateix quan no és cert».

Anguita va recordar que «els sindicats no tenen una plataforma o agrupació que els inclogui tots» i que cadascun «és independent». Amb aquestes paraules, el president del Sipaag va voler dir que «parlant amb un sindicat no es pot donar per informada la resta d’organitzacions de representació dels treballadors».
El fet d’anomenat sindicats i nomenar-los en general «pot provocar confusió» entre els afiliats, ja que «dones a entendre que les mesures proposades han estat consensuades i la majoria de les vegades no és així», va insistir Anguita, que va recalcar el fet que ells no en tenien constància del contingut i que, per tant, «no el podien valorar», ja que es van assabentar en el mateix moment que el presentaven.

Segons el Sipaag, en general hi ha molt poca representació sindical tant als organismes consultius com als de presa de decisions que inclouen agents representants de la classe treballadora, com és el cas del Consell Econòmic i Social, i en els pactes d’Estat caldria buscar la màxima participació i implicació de les treballadores i els treballadors del país. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT