PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Ubach i Riba van a Eslovènia per tractar l’acord amb la UE

El viatge pretén reforçar la cooperació existent entre Andorra i el país eslau

Per El Periòdic

Ubach i Riba amb representants eslovens.
Ubach i Riba amb representants eslovens. | Govern d\'Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, es van desplaçar aquest dijous i divendres a Ljubljana, Eslovènia, en visita oficial. El viatge té com a voluntat reforçar la cooperació ja existent entre el Principat i el país eslau –en els àmbits bilateral, multilateral i europeu– i compartir els temes vinculats a la negociació de l’acord d’associació que estaran a l’agenda del segon semestre d’aquest any, especialment donat que Eslovènia assumirà la presidència de torn del Consell de la Unió Europea a partir de l’1 de juliol.

Així, Ubach es va reunir ahir al matí amb el seu homòleg, Anže Logar. Entre altres, van abordar millorar diferents eixos de cooperació en els àmbits financer, econòmic i de la recerca. Andorra i Eslovènia van celebrar el 2020 el 25è aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques. Després d’aquesta reunió bilateral, s’hi han unit la resta de les delegacions. Riba ha fet el punt sobre l’estat de les negociacions amb la UE al tomb de l’acord d’associació i, en aquest sentit, la ministra va demanar al seu homòleg que mentre estiguin al capdavant del Consell de la UE, Eslovènia propiciï una bona continuïtat d’aquestes negociacions.
Durant la seva visita al país, la ministra i el secretari d’Estat també van assistir a una presentació per part de representants del Centre Internacional de Recerca en Intel·ligència Artificial (IRCAI). El gerent d’Actua Tech, Marc Pons, i el responsable de l’estratègia de projectes de la Fundació Actua, Jordi Ascenci, hi van participar de manaera telemàtica. Així, Andorra va recalcar davant el país amfitrió la seva voluntat de consolidar-se com un Estat especialitzat en projectes vinculats a la intel·ligència artificial en els àmbits de la salut i el benestar; la muntanya; els esports i els eSports, i la sostenibilitat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT