PUBLICITAT

La Massana

Arriba Andoflora: comença la primavera

La Massana viu aquest cap de setmana la 27a edició de la mostra de flors i plantes

Per Lídia López

El conseller de Cultura de la Massana, Guillem Forné, i les cònsols Olga Molné i Eva Sansa.
El conseller de Cultura de la Massana, Guillem Forné, i les cònsols Olga Molné i Eva Sansa. | Comú de la Massana / Eduard Comellas

El temps esplendorós va marcar la jornada inicial de l’edició d’enguany d’Andoflora, el mercat de les flors i les plantes de la Massana, i que ja ha arribat a la 27a edició. La parròquia recupera aquesta fira amb anhel després de la interrupció forçada l’any passat per la pandèmia, si bé les mesures per la mateixa li han donat un aspecte més ampli, per la distància entre les casetes, que la fa lluir més.

«Després del parèntesi per la Covid hem hagut de fer molts esforços per organitzar aquesta fira», va declarar la cònsol major de la Massana, Olga Molné, que es va mostrar esperançada de que, tot i les restriccions per motius de seguretat, «tindrem afluència i serà un èxit» pel fet que «fa molt de temps que la gent té ganes de sortir». 

La inauguració de la mostra va comptar amb la presència de convidats de diverses institucions. A banda de la totalitat de consellers del comú, també es van acostar a l’acte la ministra de Funció Pública, Judith Pallarés; el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell; el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés; i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral. Tots plegats van poder fer un tomb pel total de 25 parades que enguany formen part de la fira –dos més que l’any passat–, de les quals 14 són de plantes i flors, l’estrella indiscutible del mercat. Però les autoritats també es van poder encisar d’altres elements, com joies, productes artesanals o articles de decoració. 

Paral·lelament, la parròquia també celebra el nou conjunt escultòric que vestirà les Fontetes d’ara endavant. L’artista Toni Cruz ha estat l’encarregat d’unir la tradició i la modernitat a través de les figures de cavalls, representant la vida antiga, i de practicants d’esports de neu, significant el present i el futur. «L’obra representa d’on venim i cap on anem», va descriure Molné. Així mateix, la cònsol també va mostrar el seu agraïment a tots els treballadors del comú que han fet possible la fira, les entitats que un any més han col·laborat, i als comerços, que també han ajudat en la decoració global d’una parròquia, que no ha descuidat cap fanal, figura, o fins i tot parada de bus, sense guarnir.

El llaç a la inauguració el va posar l’Escola Líquid Dansa, que va cloure el discurs de la cònsol amb un espectacle fet a mida per la temàtica del mercat: el color blau i l’aigua. En definitiva, Molné va reflexionar que «Andoflora està íntimament lligat a l’essència de la parròquia», i també que «s’ha convertit en la festa de la primavera de tota Andorra». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT