PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra afronta la primera ‘final’ en el camí cap a LaLiga Smartbank

Els tricolor tindran davant a una Reial Societat B encapçalada per una llegenda del futbol com és Xabi Alonso

Per David Sansaloni

L’equip celebra un gol a l’últim partit contra el CE Alcoià.
L’equip celebra un gol a l’últim partit contra el CE Alcoià. | @FCANDORRA

L’FC Andorra està a 180 minuts de complir una autèntica fita en la seva història. Els tricolor afronten avui la que serà la primera de les dues finals que hauran de superar si volen ser nou equip de la Segona Divisió del futbol espanyol. L’estadi Francisco de la Hera d’Almendralejo serà testimoni del duel que enfrontarà els d’Eder Sarabia contra els nois de Xabi Alonso. Un partit d’alt nivell que es podrà gaudir a partir de les 20.00 hores i que determinarà quin dels dos conjunts és mereixedor d’obtenir una última oportunitat per pujar de categoria. Cal recordar que si la trobada acaba amb resultat d’empat, s’aniria a la pròrroga i, si continues així, l’equip que aconseguiria el passi seria aquell que millor posició hagi ocupat durant la fase prèvia, que en aquest cas seria la Reial Societat B Sanse. 


Els del Principat hauran de sortir, doncs, a per la victòria davant un filial que no els posarà les coses gens fàcils. No obstant això, al conjunt tricolor, a diferència de l’any passat, li han anat molt bé les pedreres durant aquesta temporada. El capità Rubén Bover així ho va confirmar fa pocs dies, tot i que també va matisar que «aquest equip no té res a veure amb els altres filials contra els quals hem competit anteriorment. Dins del camp semblen avions».


«Ens trobem davant d’un gran equip, amb molt bons jugadors, on molts d’ells ja han participat en el primer equip i d’altres que porten aquesta dinàmica, i que va quedar líder al seu grup. Tenen grans capacitats individuals, però a més disposen d’un gran sentit del joc col·lectiu», va explicar Sarabia ahir, mentre afegia que «els jugadors estan en un estat anímic perfecte, i ja vaig dient els últims dies que, ja que estem aquí, on molts no esperaven que estiguéssim, tan sols ens queden dos passos i ho donarem tot de nosaltres mateixa». Per la seva part, Xabi Alonso també va considerar que «estem aquí per mèrits propis i de cara al creixement personal dels joves és una gran oportunitat per competir i gaudir». L’entrenador txuri-urdin va afegir que l’FC Andorra «és un dels equips candidats, des de l’inici de la temporada, a estar lluitant per l’ascens, i per a nosaltres és un gran atractiu poder enfrontar-los». 


En unes hores es decidirà si el conjunt tricolor formarà part del grup més selecte d’equips candidats a la Lliga Smartbank o si, en cas contrari, haurà de tornar cap al Principat amb vista a l’any vinent a la Primera Divisió RFEF.

PUBLICITAT
PUBLICITAT