PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El ple dona el vist-i-plau a remodelar la llei del règim electoral

Els consellers reprenen el debat després d’una primera resolució fallida

Per Lídia López

Mònica Bonell.
Mònica Bonell. | ANA

A la segona va anar a la vençuda: el Consell General va decidir per assentiment prendre en consideració la modificació de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum per tal d’incloure articles que garanteixin l’accés al sufragi de les persones amb discapacitat. «El text defensa donar compliment al conveni de Nova York, referent a la participació en els comicis de les persones amb discapacitat», va considerar el ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy, que va anunciar el veredicte favorable de l’Executiu a la proposta. 

Aquesta presentació va ser possible gràcies a l’entesa entre els grups de la majoria i els socialdemòcrates a tirar endavant la modificació després de «la votació fallida», com va descriure la socialdemòcrata Judith Salazar. Des de la majoria, Mònica Bonell va exposar que «hem anat més enllà en la voluntat d’augmentar la participació: es regula el vot per delegació de les persones discapacitades o amb malaltia reconeguda, mitjançant un notari; i es millora el vot per correu, ampliat a totes les persones que es trobin fora d’Andorra en el moment dels comicis». I, per cloure l’exposició, Bonell va demanar als consellers «aparcar els tacticismes polítics i els càstigs per controvèrsies sobre lleis que no tenen res a veure amb aquesta», i demanant obertament a Terceravia que s’hi afegís favorablement.

Per la seva banda, el president de Terceravia+Unió Laurediana+Independents, Josep Pintat, va respondre a aquesta darrera declaració que «no em parli de tacticismes, senyora Bonell», i va dir que «avui donem suport a la llei, i no ens vingui que és un dret, com evidentment ho és», a la vegada que va recordar que «és l’obligació de la majoria convèncer a la minoria». Així mateix, Pintat també va avançar que el grup presentarà una esmena pel que fa a la participació voluntària de la ciutadania a la taula. «Els agraeixo que votin a favor de la presa en consideració de la llei», va afegir Bonell. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT