PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El refugi guardat de l’Illa reobre les portes amb nous gestors

La infraestructura ha de ser també un punt d’informació de la vall

Per El Periòdic

El regugi guardat de l'Illa.
El regugi guardat de l'Illa. | Maricel Blanch

El Govern va informar ahir que el refugi de l’Illa, ubicat a la Vall del Madriu-Perafita-Claror torna a estar obert al públic amb un nou gestor de l’equipament. La concessió de l’explotació de l’equipament va ser adjudicada per concurs públic a l’oferta que va presentar el senyor David Naudí Cabot.

Segons s’indica en el comunicat, durant els primers mesos de concessió, i amb l’objectiu de facilitar el màxim l’accés per a tothom, el refugi es trobarà obert sense interrupcions fins a finals d’octubre. A partir del desembre, les dates d’obertura del refugi seran tots els dies entre l’1 de desembre fins a l’1 de maig –corresponent al període hivernal– i des del primer dissabte de juny fins a l’1 de novembre –que engloba els mesos d’estiu–. Fora d’aquests períodes, el refugi estarà disponible, amb una reserva prèvia, per a grups de com a mínim 15 persones.

Amb la reobertura del refugi, el Govern manté l’aposta per disposar d’una xarxa de refugis guardats que permetin fer la volta al país de forma sostenible i respectuosa amb el medi ambient. A més, volen potenciar la infraestructura com un punt de referència, d’avituallament i de descans pels excursionistes, pels muntanyencs i en general pels usuaris de la vall. També ha de ser un punt d’informació sobre els paisatges, les zones humides, la biodiversitat i els valors de la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

D’altra banda, tal com ressalta el comunicat, el refugi es troba a la confluència dels GR11, GR7 i GRP (GRPaís), la ruta Coronallacs i es vol fer una promoció activa de les rutes d’itinerància incloses en el projecte transfronterer Entrepyr II.

Els objectius del nou gestor són mantenir el concepte de servei públic que es dona als refugis de muntanya, amb la millor qualitat, mantenint l’esperit de muntanya, donant acollida a tot excursionista que requereixi d’un espai de repòs o manutenció. A més vol donar informació i orientació als visitants de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, tant de l’entorn com de la pràctica de l’alpinisme, creant un espai de convivència entre els muntanyencs, de reflexió sobre la muntanya i els seus usuaris, així com el desenvolupament de formacions lligades a la muntanya i a l’entorn del refugi. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT