PUBLICITAT

 El primer Clean Up Andorra retira més de mitja tona de brossa del medi natural

La participació va superar àmpliament les expectatives dels organitzadors

Per El Periòdic

Part de la brossa recollida en el primer Clean Up Andorra.
Part de la brossa recollida en el primer Clean Up Andorra. | CREU ROJA ANDORRANA

 

El Clean Up Andorra, la macrorecollida de brossa coorganitzada per la Creu Roja Andorrana Joventut i el departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, a través d'Andorra Sostenible, Rastre Zero, Carnet Jove Andorra i CityXerpa, va aconseguir retirar aquest dissabte mitja tona de residus dels boscos del país.

La participació va superar àmpliament les expectatives dels organitzadors. Havent anunciat la iniciativa únicament a les xarxes socials, en cinc dies es van inscriure 300 persones. Per donar-los cabuda, ja que s'havien establert topalls d'acord amb els protocols Covid vigents, es van ampliar les cinc zones inicialment previstes amb una sisena i es van establir dos punts de recollida a cadascuna.

Així doncs, als cortals d'Encamp es van recollir 108 quilos; al coll d'Ordino 67; als cortals de Sispony 64,5; a la Rabassa 50; al llac d'Engolasters 83, i al Pas de la Casa 165, el que suma un total de 538 quilos. Entre inscrits i voluntaris de les diferents organitzacions van participar finalment 170 persones, ja que hi va haver algunes baixes d'última hora referents a les persones inscrites. L'acció va comptar, a més, amb el suport de tots els comuns, que es van encarregar de dur la brossa recollida a les respectives deixalleries, de pesar-la i de seleccionar-la.

La coordinadora de la secció jove de la Creu Roja Andorrana, Marta Patxot, ha valorat que "hi ha hagut una molt bona coordinació entre les entitats i empreses organitzadores. Els participants estaven molt predisposats i en van sortir encantats i agraïts. El més important, però, és el canvi de xip que s'ha produït en aquestes persones i que es pot produir en els que s'assabentin de la notícia pels mitjans; potser aquest canvi de xip els durarà una setmana, però potser serà molt més durador".

Així doncs, en vistes de l'èxit de l'esdeveniment, els organitzadors estan estudiant celebrar una segona edició del Clean Up Andorra, tot i que encara no hi ha res definitiu. Sempre amb l'esperança que algun dia no calgui organitzar jornades de recollida de brossa a l'entorn natural.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT