Victòria del MoraBanc que el situa més a prop del somni del ‘play-off’

Els d’Ibon Navarro van competir davant d’un intens Unicaja Màlaga que va donar guerra fins a l’últim segon

Per David Sansaloni

Paulí intenta la cistella davant l’Unicaja en el partit d’ahir.
Paulí intenta la cistella davant l’Unicaja en el partit d’ahir. | acb Photo / G. Pozo - P. Rodríguez

El MoraBanc va aconseguir la victòria a casa de l’Unicaja Màlaga per 85-92 i somia més fort encara amb la vuitena plaça, que faria entrar a l’equip tricolor en la lluita pel títol de la Lliga Endesa. El partit va començar de la millor manera possible per als andorrans. Parakhouski es va fer gran als primers minuts, sent molt sòlid sota la cistella i en defensa, mentre que es veia un Senglin molt confiat al parquet, acompanyat per Tyson Pérez, que es va encarregar dels tirs exteriors. Tres de tres en triples per al MoraBanc i cap per part de l’Unicaja. Tant va ser el domini tricolor que Fotis Katsikaris va haver de demanar temps mort en veure en el lluminós el 6-16 a favor dels visitants. La distància es va ampliar fins al +14, i així es va mantenir fins al 10-24 del primer quart. El segon temps va canviar un poc la dinàmica, i és que els de Katsikaris van despertar, van augmentar la velocitat en les jugades d’atac i això, sumat a les diverses pèrdues per part dels del Principat, va fer que la distància anés minvant. Bouteille va ser un dels protagonistes per a l’equip local, tornant a posar als de Màlaga al partit, gràcies al seu tir exterior. La pressió defensiva també va millorar per als que ahir vestien de verd, i solament Senglin, amb els seus duels individuals, i Tyson amb els tirs de tres van poder mantenir certa distància i evitar que el marcador se’ls tirés damunt. Davant la intensitat defensiva dels malaguenys, l’escorta estatunidenc del MoraBanc ho va tenir clar: encarar al rival, pas cap enrere i cistella en suspensió. El resultat a la mitja part va ser de 37-45 a favor dels tricolor.

En la reanimació, el base de l’Unicaja, Alberto Díaz, va demostrar per què va ser elegit com segon millor defensor de tota la Lliga Endesa, i els locals van canviar l’estil de joc cap als tirs lliures, aprofitant el poc encert dels andorrans en aquestes jugades. Les pèrdues de pilota seguien sent una lastra per als d’Ibon Navarro, mentre que els rivals oferien un 93% d’efectivitat en els tirs des de la pintura. Amb les defenses d’ambdós equips desaparegudes, el marcador se’n va estretir fins a tal punt d’establir el 64-65 al final del tercer quart. Ja a les acaballes del partit, els del Principat van treure força d’on no hi havia i, tot i veure l’empat al marcador quan faltaven set minuts (72-72), un excel·lent Oriol Paulí va aparèixer quan més se’l necessitava. Nou punts de diferència que es va reduir fins a set per establir el 85-92 final.