PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot nega que s’hagi pagat a l’exnotari Estañol pels documents

El conveni firmat indica una cessió gratuïta dels documents perquè es procedís a la digitalització

Per El Periòdic

L’exnotari Josep Estañol en una imatge d’arxiu.
L’exnotari Josep Estañol en una imatge d’arxiu. | arxiu ana

El cap de Govern, Xavier Espot, va assegurar, en resposta a la demanda efectuada el passat 14 d’abril per a la consellera no adscrita Carine Montaner, que «no va decidir pagar al sr. Estañol, i encara menys per uns documents que eren de l’Estat». Un conveni, que com apunta Espot, es va firmar el juny del 2020 i va comptar amb el vistiplau del Gabinet Jurídic, de la Intervenció General i de la Cambra de Notaris.

Segons explica el cap de Govern, en el text s’indica que l’exnotari «cedeix gratuïtament a l’Estat andorrà, a través del Govern, la digitalització de tots els instruments notarials per ell autoritzats abans de l’1 de gener del 2018», un període, que com recorda el cap de Govern a Montaner, «no hi havia l’obligació legal en els notaris de digitalitzar els seus instruments notarials». A més, en la resposta s’indica que «com a conseqüència de la donació, el Govern es compromet a no reclamar al sr. Estañol la finalització dels treballs de digitalització pendents», que correspondrien als períodes dels darrers mesos dels 2019 i dels primers mesos del 2020, així com tampoc es reclamaria l’import corresponent a l’enquadernació dels instruments notarials. Per tant, com assenyala l’Executiu, «es tracta d’una adquisició a títol gratuït sotmesa a condicions o modalitats oneroses, emparada en l’article 84 del Codi d’Administració».

Per finalitzar, Espot ressalta que «els instruments notarials en format físic, que pertanyen a l’Estat andorrà, foren entregats i dipositats en el seu dia a l’Arxiu General de Protocols sense cost».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT