PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes inicia els treballs per al multifuncional de la part alta

Enguany es destinaran 700.000 euros a un aparcament soterrat

Per El Periòdic

Joaquim Dolsa i Rosa Gili.
Joaquim Dolsa i Rosa Gili. | Comú d\'Escaldes-Engordany

Un pas més per a la plasmació d’un edifici multifuncional a la part alta d’Escaldes-Engordany. El comú va adjudicar ahir els treballs de reconeixement del terreny i la redacció de l’estudi geològic i geotècnic del projecte per a l’excavació, sosteniment i construcció d’un edifici a la parcel·la a tocar del Museu Carmen Thyssen Andorra, on ara hi ha un aparcament vertical. L’empresa que durà a terme els treballs és Geotecma per un import total d’11.787 euros, tal com va constar publicat al BOPA.

En concret, els treballs que es volen dur a terme en aquests moments són un aparcament soterrat de dues plantes. El comú havia publicat el concurs a principis del mes de març, i posteriorment, va prorrogar el termini perquè les empreses poguessin presentar les seves ofertes. Quan es va obrir la convocatòria des de la corporació comunal van informar que els equips disposaran de sis setmanes per fer la redacció d’aquests treballs, que podrien començar de manera efectiva després de l’estiu.

La previsió de la corporació comunal és que aquest edifici pugui tenir un cost de 3,2 milions d’euros i en el pressupost d’aquest any ja hi ha una partida de 700.000 euros per començar a bastir el futur immoble, començant per les dues plantes d’aparcament soterrat. Així ho van anunciar els consellers de la majoria en el ple celebrat al febrer, quan es va aprovar el pressupost del 2021 per valor de 34,2 milions d’euros, dels quals 8,8 corresponien a inversió. I pel que fa a la continuïtat del projecte, en la mateixa sessió, el govern de la corporació ja va detallar que de cara al 2022, la partida pel multifuncional serà de 2,5 euros.

Així mateix, el comú preveu que a mesura que el projecte vagi prenent forma, es durà a terme la reflexió sobre què es pot instal·lar a l’edifici. La voluntat de l’equip de la cònsol major, Rosa Gili, és agrupar els serveis culturals que estan dispersats per la parròquia i suposen 300.000 euros en lloguers. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT