PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els hotels registren un 56% d’ocupació el cap de setmana

Des del sector s’espera continuar amb la línia ascendent i poder millorar cap a finals del mes de juny

Per Marcos Bernat

Imatge d’arxiu de turistes al Principat.
Imatge d’arxiu de turistes al Principat. | EL PERIÒDIC

Els hotels oberts van experimentar un nou increment en l’ocupació durant l’últim cap de setmana. En aquesta ocasió, es va superar el 56% de l’aforament, augmentant en més de vuit punts les xifres de la setmana anterior. Les dades han estat ben rebudes per part del sector. Així, el director de la Unió Hotelera (UHA), Jordi Pujol, va assegurar que «és una bona notícia continuar creixent i que la corba no s’estanqui». A més, es va mostrar optimista de cara a les pròximes setmanes: «Creiem que serà una línia d’augment fins finals de juny, quan comenci l’estiu».

Pel que respecta al nombre d’hotels oberts, divendres i dissabte passat es van comptabilitzar un total de 23, però dos d’ells tan sols estan en funcionament els caps de setmana. En aquest sentit, Pujol va assegurar que «tenint en compte d’on venim, no podem demanar més». No obstant això, va recalcar que hi ha una important quantitat d’establiments tancats, i per això les dades «no són tan bones». D’altra banda, el director també va afirmar que les xifres no són inesperades. «Comptàvem que amb la relaxació de mesures la gent es voldria moure. Si em preguntes fa un més, és el que podíem preveure», va apuntar.

Pel que fa al lloc de procedència dels turistes, «la majoria segueixen sent catalans». No obstant això, Pujol va assegurar que, «amb el final de l’estat d’alarma a Espanya, aquest últim cap de setmana hem rebut visitants d’altres comunitats autònomes com la Comunitat Valenciana, l’Aragó o el País Basc». Tot i això, va reconèixer que la major part de les reserves són de turistes de proximitat, ja que solen ser per allotjaments de curta durada. Sobre aquest aspecte, Pujol va explicar que hi ha «una diferència brutal» entre l’aforament entre els dos dies del cap de setmana: «En alguns hotels, calculem que el divendres va haver-hi un aforament del 30%, mentre que el dissabte es va arribar fins a un 70%». El director de la UHA va insistir que és una situació normal en els mesos de maig i juny, una temporada «molt fluixa» per a Andorra. «La gent que està arribant busca estar un cap de setmana i fer un turisme de compres i estar prop de la muntanya», va afirmar.

D’altra banda, l’afluència més gran de visitants s’està concentrant en les parròquies d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, ja que «estan gairebé tots els establiments oberts». Per part seva, la resta de parròquies està tenint més dificultats, però tenint en compte l’època «és una situació normal».

Pel que respecta a la política de preus respecte a l’any anterior, el director de l’UHA va assegurar que no s’han modificat en l’àmbit general i que no considera convenient fer-ho: «Seria un error entrar en una guerra de preus. Si l’any següent ofereixes el mateix servei més car, no vindran els turistes».
Cal destacar que les millors dades es van produir durant divendres i dissabte. Tot i això, les xifres d’aforament entre setmana disminueixen considerablement, encara que continuen pujant. Així, les últimes dades apunten al fet que els hotels es van omplir més del 31% de capacitat de dilluns a divendres, un augment de quatre punts respecte a la setmana anterior. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT