PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els casos actius de Covid-19 baixen i se situen en 250

La pressió hospitalària continua estable amb només nou persones ingressades en el centre sanitari

L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Maricel Blanch

Les dades epidemiològiques continuen la seva evolució favorable amb un clar descens del nombre de casos actius i l’estabilització de les persones ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. En aquest sentit, des de Salut es va indicar ahir que en les darreres 24 hores només s’han comptabilitzat 18 nous positius, mentre que les altes superen, un cop més, els nous contagiats, en aquest cas 49 persones van rebre l’alta hospitalària. Unes dades que representen una davallada en 31 persones, situant els casos actius en els 250.

Pel que fa a les xifres globals de la pandèmia al Principat, des de l’inici de la crisi sanitària són 13.447 els que han contret la malaltia, mentre que aquells que l’han superat arriben als 13.070. Un dia més no s’ha de lamentar cap nova defunció per a Covid-19 i aquestes es mantenen en les 127.

Referent a la pressió hospitalària, aquesta es manté estable i no hi ha hagut cap novetat des de la darrera actualització sanitària que va oferir l’Executiu el dilluns. D’aquesta manera, segueixen sent nou persones les que requereixen un tractament hospitalari per la Covid-19, sis a planta i tres a la Unitat de Cures Intensives (UCI) –dos dels quals requereixen ventilació mecànica–.
Per altra banda, segons va assenyalar el Govern, a la planta Covid habilitada al Centre Sociosanitari El Cedre continua sense haver-hi cap persona ingressada.

Finalment, pel que fa a la població escolar, des de Salut es va indicar que hi ha un total de 20 aules sota vigilància activa –la meitat en total i l’altra meitat en parcial– i que representa una classe més respecte a les dades facilitades dilluns, mentre que unes altres 13 –tres menys–estan en vigilància passiva.

70 nous vacunats
Quant a la campanya de vacunació, l’Executiu va voler donar a conèixer que durant la jornada de dilluns es van administrar 70 dosis, que fan augmentar les vacunes administrades fins a les 31.703.

Aquestes darreres vacunacions corresponen a les efectuades als professionals i interns de les residències El Cedre i Salita que fa més de 180 dies que van passar la infecció per coronavirus. L’antiga plaça de braus serà avui escenari de noves vacunacions amb la darrera remesa de Pfizer que va arribar la setmana passada procedent d’Espanya.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT