El MoraBanc guanya davant el Gran Canària en un duel ajustat

Els andorrans controlen el marcador durant tot el partit mantenint distàncies curtes

Per Marcos Bernat

Una imatge del partit d’ahir.
Una imatge del partit d’ahir. | acb Photo / Albert Martín

El MoraBanc, tretzè classificat amb 13 victòries en 31 partits, rebia  al Poliesportiu d’Andorra a l’Herbalife Gran Canària, onzè amb 15 victòries en 32 jornades de lliga disputades.

Els tricolor arrencaven la trobada amb dos dels seus jugadors més destacats portant el pes. Clevin Hanna repartia joc i començava amb un bon ritme anotador. Per part seva, Parakhouski manava sota les dues canastres, apoderant-se dels rebots. Una bona execució de les accions defensiva permetia als locals aconseguir una diferència de 10 punts sobre el rival. No obstant això, els insulars van despertar després de diverses indicacions del seu tècnic per a trobar l’efectivitat en atac i escurçar distàncies per a finalitzar el primer quart amb el 21-17 reflectit a l’electrònic.

En el segon parcial, la intensitat del joc va augmentar i, en els primers instants, tots dos equips aconseguien armar atacs ràpids. Slaughter va assumir la responsabilitat en el quadre canari signant gairebé tots els punts dels seus i convertint-se en un mal de cap per als de casa que no aconseguien imposar la seva habitual duresa defensiva. No obstant això, els andorrans van aconseguir ordenar-se millor per a tallar els atacs rivals i van estar encertats a dalt amb un Jelinek que adquiria protagonisme. Així, es va arribar al descans amb un resultat de 40-33.
En el tercer quart, el quadre dirigit per Ibon Navarro va començar aprofitant tots els errors rivals per a fer-se amb els rebots ofensius. No obstant això, la producció ofensiva no va ser la desitjada. Al mateix temps, els canaris es ficaven en la trobada després d’executar diverses accions amb qualitat en atac i el temps va finalitzar amb un 55-51.

L’últim període va arrencar amb els locals ampliant distàncies fins als nou punts. Semblava que els andorrans podien sentenciar el duel, però els visitants no volien rendir-se i s’acostaven de nou als seus oponents. La recta final va ser d’allò més emocionant, amb tots dos conjunts en distàncies molt curtes. No obstant això, els tricolor van saber mantenir-se per davant i el duel va acabar 86-81.