PUBLICITAT

L’FC Andorra derrota l’Alcoià per 2-3 i jugarà els 'play off' d’ascens

Els andorrans aconsegueixen una fita històrica amb l’ajuda del Nàstic, que va caure golejat a Eivissa

Per Marcos Bernat

Gaffoor remata de cap durant una jugada del partit davant l’Alcoià.
Gaffoor remata de cap durant una jugada del partit davant l’Alcoià. | FC Andorra

L’FC Andorra va derrotar al CE Alcoià a domicili per 2-3 i va aconseguir classificar-se per als play off d’ascens a Segona Divisió. Els andorrans visitaven als alacantins amb el difícil repte de guanyar i esperar que el Nàstic de Tarragona fes el contrari a domicili davant l’Eivissa. Per part seva, els locals ja no tenien opcions de pujar de categoria, però volien acomiadar la temporada davant els 2.000 aficionats que van poder asseure’s en un Collao amb aforament limitat.
La trobada no va arrencar de la millor manera per als del Principat, que rebien el primer avís dels seus rivals a pilota aturada. Cano va rematar un servei de falta al fons de la xarxa, però el col·legiat va anul·lar el gol per fora de joc. Els visitants es mostraven cada vegada més imprecisos en la sortida de pilota, i això va provocar que els alacantins gaudissin d’ocasions clares. La més destacada va ser la de Raillo en el minut set. El davanter es va quedar completament soles davant Ratti, es va precipitar i va enviar el cuir desviat pel lateral dret.

Els d’Eder Sarabia tractaven de despertar just quan arribaven bones notícies des d’Eivissa, on el Nàstic queia per 0-1. La reacció dels tricolor no es va fer esperar i van tirar d’efectivitat per trencar les taules en l’electrònic. Pràcticament en la primera arribada, Pau Martínez va culminar un bon contraatac ajustant l’esfèric al costat dret per a avançar als seus.

La diana va canviar per complet la dinàmica del duel. Els visitants van començar a sentir-se més còmodes en totes les facetes del joc i amenaçaven la porteria contrària. Així, en el 43, va arribar el golàs del matí. Riverola va veure avançat al meta rival i va disparar des de gairebé el centre del camp per posar el segon en el lluminós. Amb aquest resultat, tots dos conjunts van marxar a vestuaris.
A l’inici del segon període va arribar la sentència. Els andorrans, que havien començat imposant el control en el joc, van construir una bona jugada per banda dreta que va acabar amb un centre i una rematada de nou pur de Víctor Casadesús, que va posar el 0-3 amb un toc de primeres en el 48.
El tercer tant va suposar un cop molt dur per als alacantins. La comoditat dels andorrans va augmentar amb una nova notícia des de les balears: l’Eivissa va marcar el segon d’una golejada que va terminar 4-0. No obstant això, una jugada aïllada i desafortunada va acabar amb la pilota solta en l’àrea visitant perquè Ángel López posés l’1-3.

El gol local va donar vida al partit, que se li anava a complicar molt a l’FC Andorra a causa d’un desajustament defensiu. Pastor va protagonitzar una pèrdua absurda prop de l’àrea i Daoudi va anotar el 2-3. La nova diana va fer que el duel es tornés completament boig. Els dos conjunts aconseguien arribar amb facilitat a la porteria contrària amb transicions ràpides, una situació que no era convenient per als tricolor. Els últims 10 minuts van estar marcats pel caldejat ambient en el Collao, amb l’afició de casa encoratjant al seu equip. No obstant això, l’FC Andorra va aconseguir dormir la recta final i el marcador no es va moure més. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT