PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’A creu que el PS provoca que Escaldes «sigui elitista»

Martínez-Illescas afirma que les solucions pels lloguers són insuficients

Per Marcos Bernat

Una imatge de Martínez-Illescas.
Una imatge de Martínez-Illescas. | Liberals

El membre del comitè parroquial de Liberals a Escaldes-Engordany, Higini Martínez-Illescas, va assegurar que les polítiques aplicades pel Comú d’Escaldes-Engordany en matèria de lloguers provoquen que la parròquia «sigui elitista». En aquest sentit, el partit considera que les ajudes directes a les persones i famílies, que la cònsol socialdemòcrata Rosa Gili considera una solució per resoldre el problema a curt termini, no seran suficients. «Les ajudes són positives per a la gent que viu en la parròquia, però cap família voldrà venir a viure aquí per a pagar un lloguer excessivament car amb aquestes ajudes temporals. Hem de donar pas a la gent amb un sou normal», va afirmar el polític liberal.

D’altra banda, els liberals insisteixen que el comú ha de prendre altres mesures com «la reducció al 0% de la cessió econòmica obligatòria per a les promocions que es destinin al mercat de lloguer». Davant aquesta proposta, Gili es va defensar amb arguments com la «falta de terrenys» que hi ha a Escaldes-Engordany, que farien inviable aplicar una solució d’aquest tipus. No obstant això, Martínez-Illescas no es va mostrar d’acord amb l’afirmació i va assegurar que es disposen d’espais suficients per la construcció.

D’altra banda, Liberals va proposar que es destinin a pisos de protecció pública els terrenys provinents de la cessió obligatòria, així com els diners captats de la cessió econòmica. Una mesura que els socialdemòcrates tampoc tenen pensat adoptar. Així, Martínez-Illescas va opinar que el PS «no aplica aquestes mesures en el comú perquè no pot trencar la línia marcada pel seu partit en l’àmbit nacional».
Gili també va ressaltar que es tracta d’un «problema derivat del mercat, que dictamina els preus» i que el Govern central «també té molt a dir sobre això». Davant aquestes paraules, el membre del partit liberal va afirmar que «el Govern està treballant per a solucionar el problema i ha facilitat moltes eines als comuns». En aquest sentit, va apuntar que el Govern central està promovent solucions perquè hi hagi més pisos socials o de lloguers, mentre que al comú «hi ha zero polítiques». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT