PUBLICITAT

El nou registre de viatgers s'activarà aquest mes

  • Els andorrans que viatgin i s'apuntin podran ser localitzats en cas d'urgència
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un autobús de turistes a Haiti, l'any 2004. Foto: MONTSE CAPDEVILA

En dues setmanes serà actiu el nou registre de viatgers del què disposarà el Ministeri d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals. «Es tracta d'una eina més i un servei que es vol oferir al ciutadà que vol viatjar a l'estranger», va explicar Eva Palacios, directora responsable d'Afers Consolars, qui va afegir que és «totalment voluntari apuntar-s'hi»..

Aquest registre recollirà les dades de les persones que es desplacin temporalment a l'estranger per motius turístics o d'altres. Es tracta d'un servei que molts altres països ofereixen als seus ciutadans i que permet que en el cas d'emergència o catàstrofe natural puguin ser localitzats ràpidament. En el cas d'Andorra, en els llocs on el Ministeri no pogués actuar directament a través de les representacions diplomàtiques pròpies, es preveu facilitar les dades als ministeris francès o espanyol perquè prestin assistència consular als andorrans segons el que disposa el Tractat de bon veïnatge, d'amistat i de cooperació entre el Principat d'Andorra, la República Francesa i el Regne d'Espanya. Pel que fa als ciutadans d'altres nacionalitats es facilitarien les dades a les autoritats consulars del seu país d'origen.

Palacios va destacar que el registre no assegura una assistència plena, però va recomanar el seu ús perquè facilitarà la localització i el contacte amb el viatger en cas que s'hagi produït algun incident important.

El formulari per inscriure's al nou registre serà accessible a la pàgina web del Ministeri d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals, es tracta d'un document pdf i de moment caldrà emplenar-ho i fer-lo arribar la ministeri per fax, correu electrònic o personalment. Els formularis en suport paper seran arxivats al ministeri.

Atès que es tracta d'un fitxer que conté dades personals caldrà, segons el que estableix la llei qualificada 15/2003, del 18 de desembre de protecció de dades personals, informar-ne de la creació.

Aquesta setmana el BOPA va publicar el decret de regulació del nou registre, en el que es preveu que el Ministeri d'Interior també pugui tenir accés a les dades per poder intercanviar informació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT