PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Massana aprova el conveni per a l’eixamplament del pont d’Escàs

El comú celebra la reactivació de les proves internacionals

Per El Periòdic

Jordi Areny, Olga Molné, Eva Sansa i Josep Maria Garrallà, durant el ple comunal d’ahir.
Jordi Areny, Olga Molné, Eva Sansa i Josep Maria Garrallà, durant el ple comunal d’ahir. | Comú de la Massana

El Consell de Comú de la Massana celebrat ahir va aprovar el conveni de cessió anticipada amb dos propietaris per tal d’obtenir els terrenys per a l’eixamplament del pont d’Escàs. Es tracta d’una actuació que va a càrrec del Govern i que ja va anunciar fa unes setmanes el ministre Portaveu, Eric Jover. En concret, consisteixen en unes obres de rehabilitació del pont sobre el riu de Claperes per valor de 152.797,06 euros, i en les quals també es contempla la construcció d’una base de formigó armat i un nou timpà per tal de mantenir la circulació amb pas alternatiu durant les 10 setmanes de treball.

Tal com va detallar la cònsol major, Olga Molné, el pont es troba molt deteriorat i és massa estret, cosa que dificulta la circulació en una zona on cada cop hi ha més habitants. I de fet, el nombre de veïns seguirà creixent gràcies a les noves construccions que s’estan alçant a la població, com per exemple, les residencials de luxe. Per tot plegat, la corporació va donar llum verda als convenis de cessió anticipada i es va facultar a la cònsol major per signar-los.

Seguint els punts de l’ordre del dia, el conseller de Turisme, Josep Maria Garrallà, va exposar els esdeveniments d’alt nivell que es portaran a terme a la parròquia durant aquest 2021, després de l’anul·lació l’any passat de la majoria d’ells per la pandèmia. Garrallà va afirmar que la Copa del Món d’esquí de muntanya disputada aquest hivern, ja ha servit per posar a prova els protocols sanitaris. Per això, s’espera que els esdeveniments de l’estiu, que donaran el tret de sortida amb la Maxiavalanche, es tanquin tots amb èxit. «Tot i la situació sanitària, enguany tenim dues copes del món, la d’esquí de muntanya i la de curses de muntanya, per tant estem molt satisfets de poder tornar a acollir esdeveniments d’alt nivell», va assegurar Garrallà. El comú va aprovar una partida de 226.000 euros per portar-los a terme, aprovant el compromís de despesa d’Emap-SAU.

Finalment, el ple també va acordar una dotació pressupostària per un import de 885.000 euros per portar a terme treballs de refecció de la xarxa d’aigües, que segons va explicar Molné, aniran acompanyades d’una intervenció global de seguretat i amabilització de les diferents zones, amb la construcció de noves voreres o reparació de les existents; un suplement de 12.037,50 euros  a la partida per a les obres de restauració i rehabilitació de diversos berenadors de la parròquia que estan en mal estat; un suplement de crèdit de 2.303,62 euros per construir una caseta del caixer de pagament, la instal·lació elèctrica i el software pel control de les càmeres de vigilància a l’aparcament del Mas de Ribafeta d’Arinsal; i es va aprovar la modificació de l’Ordinació de preus públics, introduint una tarifa per als casaments i unions civils, que serà de 20 euros en dies feiners i de 50 euros els caps de setmana.

PUBLICITAT
PUBLICITAT