PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nomenen a Jordi Sabata el nou coordinador de l’Institut de Música

El berguedà té el repte de fer que el centre sigui oficial d’educació musical

Per El Periòdic

Conxita Marsol i Jordi Sabata.
Conxita Marsol i Jordi Sabata. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

La sessió de Consell de Comú d’Andorra la Vella, celebrada ahir, va servir perquè Jordi Sabata fos nomenat coordinador de l’Institut de Música. La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va destacar que aquest nomenament és «un pas més» en la feina que es vol fer perquè l’institut sigui «un referent cultural i d’ensenyament al país».

La cònsol major va recordar que l’any passat es va impulsar l’ordinació a través de la qual es creava la figura del coordinador, i que es va pactar amb els professors que fos un càrrec polític i no funcionarial. Marsol va manifestar que no ha estat fàcil trobar la figura de Sabata, que ocuparà el càrrec fins que acabi l’actual mandat, i en va destacar el seu perfil per l’experiència en gestió de centres com el Conservatori de Música dels Pirineus o l’Escola Municipal de Música de Berga, i els seus coneixements musicals. 

D’aquesta manera, un dels reptes que l’actual coordinador tindrà per endavant serà fer les passes perquè l’institut esdevingui un centre oficial d’educació musical, una feina que a la majoria li agradaria que estigués feta de cara al curs vinent. Sabata va explicar que consolidar l’institut com a centre oficial comportarà l’establiment de plans d’estudis perquè les titulacions siguin homologables. El nou coordinador també va destacar que vol treballar perquè el centre sigui present en l’àmbit cultural a tot el Principat, així com per augmentar la xifra d’alumnes. Sobre aquest darrer punt, va puntualitzar que el fet de tenir una titulació reglada ja serà «un reclam», però que també cal treballar per potenciar la música comunitària, buscant diferents perfils d’edat que no necessàriament volen fer de la música la seva professió.

Per la seva banda, l’oposició va donar suport a aquest coordinador, i la consellera Dolors Carmona va manifestar que esperen que el projecte de ser centre oficial es «faci realitat». Així mateix, va recordar que han demanat a la majoria que es faci un treball consensuat amb els professors. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT