PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les propostes artístiques de l'Espai Columba es podran veure el 22 de maig

El jurat ha escollit 10 de les 15 propostes presentades

Per Alba Llacuna

La cap d’àrea de Museus, Marta Planas, i la tècnica, Itziar Badenas.
La cap d’àrea de Museus, Marta Planas, i la tècnica, Itziar Badenas. | SFGA/JAViladot

Amb l’objectiu de «treure les pintures fora del museu» i passar-les «per un filtre actual», el ministeri de Cultura i Esports va convocar un concurs per escollir artistes joves que reinterpretessin les figures de sant Gregori i sant Silvestre al mur exterior de l’espai Columba. Els guanyadors van ser anunciats ahir, es tracta de deu propostes que es podran veure ja plasmades el 22 de maig. Les obres rebudes, tal com van explicar tant la cap d’àrea de Museus, Marta Planas, com la tècnica de Museus, Itziar Badenas, van ser «molt diverses». La voluntat, va subratllar Planas, és que sigui una proposta que doni «visibilitat» i que sigui «atractiva» especialment per a la comunitat jove, que és la que més costa d’atreure els museus.

Cristina Pedragosa, Pol Llovera, Marcel Llovera, Fèlix Roca, Alicia Luño, Naiara Galdós, Elna Solans i Adriana Argemí, Emma Regada, Oriol Garreta i Judith Rodrigo són els autors de les propostes escollides d’un total de quinze que han pres part en les dues convocatòries que s’han fet. Un dels aspectes que ha tingut en compte el jurat a l’hora d’escollir els seleccionats és la durabilitat de l’obra, ja que l’interès és que hi siguin «el màxim de temps possible», tal com va destacar Badenas. Planas també va indicar que «hi estaran molt a sobre» per evitar actes vandàlics.

Els artistes tindran fins al dia 14 per conceptualitzar l’obra i entre el 15 i el 21 hauran de treballar sobre el mur. N’hi ha que van presentar un parell de propostes, amb la qual cosa les podran plasmar a banda i banda del mur, mentre que els que només n’han presentat una faran la mateixa obra a les dues cares. Uns codis QR explicaran «perquè els dos sants han estat tunejats així». Ahir mateix, es va fer ja el sorteig de l’espai en què cada artista haurà d’actuar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT