PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Baixa la pressió hospitalària però augmenten els ingressats a l’UCI

La campanya de vacunació es reactiva amb els vaccins de Pfizer

Per El Periòdic

El conseller general liberal, Marc Magallón, rep el vaccí de Pfizer.
El conseller general liberal, Marc Magallón, rep el vaccí de Pfizer. | Twitter / Liberals

El Govern va informar ahir que en les darreres 24 hores, s’havien detectat 23 nous positius que situen la xifra de casos totals des de l’inici de la pandèmia per la Covid-19 a 13.363. Així es desprenia de l’actualització epidemiològica feta pública, on també es feia evident que havien pujat lleugerament els actius fins als 336 casos. D’aquests, els ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell eren 11, és a dir, dos menys que la jornada anterior tot i que hi havia dos pacients més a l’UCI. D’aquesta manera, hi havia set hospitalitzats a planta i quatre a l’UCI, dos d’ells ventilats mecànicament. Per la seva banda, la planta Covid del Cedre continuava sense tenir cap padrí ingressat.

Pel que fa al total d’altes registrades, es va situar en 12.900 després de sumar-ne 16 respecte de la jornada anterior. I, afortunadament, no es va haver de lamentar cap defunció i la xifra de traspassos per la Covid al Principat va restar en 127. 

D’altra banda, pel que fa a la població escolar, hi havia 24 aules sota vigilància activa –9 total i 15 parcial– i 17 classes més en règim de vigilància passiva.

Es reprèn la vacunació

Després d’uns dies sense activitat, ahir es va reprendre l’administració de vacunes contra el coronavirus, gràcies als vials de Pfizer enviats des d’Espanya. Fins al moment de la represa de la campanya, a Andorra ja s’havien inoculat 28.221 dosis.

Tal com va explicar dimecres el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, el pla ja va arribar a la fase 4, de la població general, i es preveia que amb les darreres dosis es pogués cobrir a les persones entre 45 i 40 anys. Entre aquestes, ahir van passar pel dispositiu de la plaça dels Braus d’Andorra la Vella algunes cares conegudes com el conseller general de Liberals, Marc Magallón, o la membre de l’Executiva de Demòcrates, Gema Miguel.

PUBLICITAT
PUBLICITAT