PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ACU diu que Jover menteix sobre la seva recollida de firmes

L’ens assegura que no estan en contra de l’impost però que s’ha de posposar

Per Lídia López

Imatge d’arxiu d’un vehicle fent benzina en una estació del país.
Imatge d’arxiu d’un vehicle fent benzina en una estació del país. | Alex Lara

«Ens acusa de faltar a la veritat quan ell automàticament està mentint: va dir que estem en contra de la taxa i això no és cert, o que la recollida de signatures és en contra de la taxa i és mentida». Així de contundent es va expressar el president de l’Associació de Consumidors i Usuaris (ACU), Lluís Ferreira, en resposta a les declaracions del dimecres del ministre Portaveu i de Finances, Eric Jover. Tal com va explicar Ferreira a EL PERIÒDIC, l’ACU «no està en contra de la taxa, sinó que volem que el Govern en posposi l’aplicació un any per no agreujar més una situació econòmica que ja és de per si delicada», i que de fet, l’ens que presideix comparteix l’objectiu final de l’impost. «Nosaltres no enganyem a ningú, diem la nostra opinió», va reiterar.

És per aquest motiu que Ferreira va reconèixer que «m’ha sabut greu que ha intentat, de forma intencionada, ficar-nos dins del sac dels que estem en contra». Així, l’ACU ha reiterat que la recollida de firmes que va emprendre fa unes setmanes va ser amb la motivació de demanar al Consell General que «encara que s’aprovi la taxa, es posi una moratòria perquè no s’apliqui enguany». De fet, el president també va especificar que «fa uns dies, em van trucar des d’un ministeri poc més que indicant què era el que havíem de posar o deixar de posar en el full», i va afegir que «nosaltres farem el que considerem oportú». I més enllà del contingut, Ferreira també va criticar que Jover l’animés a recollir firmes també a les parades de bus, qüestionant si «em cedirien una plaça a l’Edifici Administratiu del Govern per poder recollir signatures?».

Gravar les emissions

En la seva resposta, el president de l’ACU també va recalcar que ja fa un parell d’anys, la taxa de tinença de vehicles es va modificar per gravar més als vehicles més emissors de CO2, és a dir, que «s’està cobrant dos impostos per la mateixa causa», i que «ells al no publicitar-ho, com a mínim desvirtuen la veritat». Així mateix, també va recordar que els hidrocarburs ja tenen un impost especial, «que segons el tipus de benzina pot arribar a ser del 50%».

Per últim, Ferreira va criticar que «el ministre s’encomana a Déu nostre senyor amb l’esperança que els importadors d’hidrocarburs no repercuteixin la taxa en el preu, i jo em guardaria els actes de fe per la missa», perquè tal com va explicar «hem parlat amb els importadors i evidentment que el repercutiran en el preu». I, per cloure la seva defensa, el president va assegurar que «des de l’ACU hem intentat ser el més transparent i cordial possible; no entenem aquest atac de cop i volta».

PUBLICITAT
PUBLICITAT