PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra i França aborden l’escola inclusiva i la igualtat

A la trobada s’exposa la nova especialitat en llengua i cultura catalana i andorrana que oferirà el Lycée

Per El Periòdic

La ministra Ester Vilarrubla encapçala la reunió.
La ministra Ester Vilarrubla encapçala la reunió. | SFGA / JAVILADOT

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i el director general de l’ensenyament escolar de França, Edouard Geffray, van presidir ahir la reunió de la comissió mixta francoandorrana en l’àmbit de l’ensenyament. La reunió es va iniciar amb l’exposició dels protocols que s’han estat aplicant aquest curs acadèmic en ambdós països vinculats a la crisi sanitària i provocada per la Covid-19 i es va realitzar de forma semipresencial.

Durant la trobada, els dos equips ministerials van posar en comú les polítiques educatives en àmbits com l’escola inclusiva o el tractament de la igualtat de gènere, la formació dels ensenyants o l’increment de les dotacions informàtiques. També es va exposar la nova especialitat en llengua i cultura catalana i andorrana que s’oferirà a partir del curs vinent al Lycée Comte de Foix, les seccions educatives que es preveuen o la inauguració de la primera fase de l’extensió d’aquest centre educatiu a Ciutat de Valls al setembre.

La segona part de la trobada es va centrar en els aspectes relacionats amb la formació professional en el sistema educatiu andorrà i en el projecte de Llei del Marc andorrà de qualificacions que l’executiu va aprovar dimecres. Finalment, es van repassar les opcions d’estudis superiors que s’ofereixen al país gal i les activitats organitzades al voltant de la francofonia per part del Govern i l’ambaixada de França al Principat.

La comissió mixta francoandorrana es reuneix anualment alternant la trobada entre França i Andorra. L’any 2020 aquesta reunió es va desenvolupar a França i, per aquest motiu, enguany corresponia dur a terme la jornada aquí. La delegació andorrana la va formar, a banda de la ministra, Josep Areny, Marie Pagès, Francesc Campuzano, i Eva Descarrega, entre d’altres.

Per la part francesa, van acompanyar a Geffray: Christophe Gehin, Denis Dekerle, Sophie Bejean i Jean-Claude Tribolet.

PUBLICITAT
PUBLICITAT