El MoraBanc torna a trobar-se amb la victòria davant el Fuenlabrada

Els andorrans aconsegueixen guanyar 85-71 gràcies a una gran progressió en els dos últims parcials

Per Marcos Bernat

Un moment del partit entre el MoraBanc i el Fuenlabrada.
Un moment del partit entre el MoraBanc i el Fuenlabrada. | acb Photo / Albert Martín

El MoraBanc rebia al Fuenlabrada en el Poliesportiu d’Andorra després d’haver encadenat cinc derrotes consecutives, condicionades per les baixes que va sofrir l’equip a causa d’un brot de Covid. Per part seva, els madrilenys venien de culminar un gran triomf davant el Tenerife, que els allunyava del descens.
Els primers compassos del partit van estar marcats pel repartiment de punts. Els andorrans s’acollien a Parakhouski, que va realitzar un inici de partit d’allò més intens. El pivot bielorús es convertia en el protagonista tant en atac, sumant els primers sis punts dels seus, com en defensa, tapant els tirs rivals i emportant-se una falta antiesportiva en un dels intents d’evitar un punt.
Amb el pas dels minuts, els tricolor van començar a mostrar mancances defensives i es veien superats per bones accions individuals dels seus oponents. Així, Ibon Navarro, en un temps mort, li demanava als seus jugadors que arribessin a les segones ajudes. Sense temps per a més, el primer quart va finalitzar amb 16-16 en l’electrònic

El segon parcial començava de la millor manera possible per als del Principat, que anotaven tres triples per a fer-se amb un parcial de 9-0. El primer, d’Oriol Paulí, que es va atrevir a llançar des de lluny després d’haver desaprofitat diverses oportunitats per a fer-ho anteriorment. Seguidament, Tyson Pérez imitava al seu company i anotava des de la línia de tres i, després, Hanna s’unia a la ratxa des d’una posició centrada. Raventós es veia obligat a tallar la sagnia i va demanar temps mort. L’aturada li va venir molt bé al Fuenlabrada, que va replicar el parcial del seu contrincant per a empatar la trobada a 25.
Els andorrans volien trencar la igualtat i van posar en marxa la maquinària anotadora amb Jelinek com a gran protagonista, que va aconseguir els 10 punts en un compte personal per a arribar a l’equador amb un 38-29 a favor.

El tercer quart arrencava i Jelinek continuava tirant dels andorrans, que ampliaven la distància a 45-31, la màxima del partit. Els locals augmentaven la puntuació progressivament mentre que el seu rival trobava dificultats per a ser efectius en la faceta ofensiva, cometent excessius errors. Els tricolor van aprofitar la situació del seu rival per a créixer encara més en el joc i augmentar el ritme anotador, un aspecte en el qual no sol destacar l’equip d’Ivan Navarro. Aquesta situació va provocar una bretxa important en el marcador, i el penúltim parcial es va tancar amb un 63-46.

L’últim quart va ser un tràmit per al MoraBanc, que acabava de matar el partit sense parar en la fase d’atac. Tyson, que ja venia de signar un bon parcial, va continuar imposant destacant per a convertir-se en el màxim anotador del duel completant la seva efectivitat en triples (no va fallar cap dels tres que va intentar). El duel perdia intensitat mentre el tècnic visitant demanava als seus jugadors més ritme. No obstant això, el MoraBanc va continuar gaudint del seu millor joc per finalitzar amb un 85-71 i retrobar-se amb la victòria després d’haver passat diverses setmanes de calvari.