PUBLICITAT

La subcomissió de mobilitat aposta per un transport públic més barat

També es va parlar de la necessitat de fomentar els desplaçaments a peu

Per El Periòdic

La reunió telemàtica celebrada aquest dijous.
La reunió telemàtica celebrada aquest dijous. | GOVERN D\'ANDORRA

 

El secretari d'Estat de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha encapçalat aquest dijous la segona reunió de la subcomissió permanent de treball tècnic en el marc de la mobilitat (SPTTMM). En la trobada s'han recollit les propostes dels membres de la subcomissió en relació amb els objectius específics de la futura estratègia i de les accions previstes per a la seva implementació per a assolir la descarbonització del sector de la mobilitat l'any 2050.

Així, els membres de la subcomissió han ressaltat que cal avançar en la reducció del preu l'ús del transport públic, per afavorir una mobilitat sostenible. A més, també han fet altres propostes com ara fomentar la sensibilització i l'educació en termes de mobilitat prioritzant diferents modes de transport col·lectiu de qualitat que no estiguin condicionats a la intensitat del trànsit rodat.

Per altra banda, també s'ha apuntat la necessitat de fomentar els desplaçaments a peu, i la necessitat d'integrar en els plans d'ordenació urbanística parroquial les accions en matèria urbanística previstes a l'estratègia. Finalment, i en aspectes de caràcter econòmic, s'ha proposat la reducció d'impostos per empreses que inverteixin en vehicles sense emissions de gasos d'efecte hivernacle, especialment d'aquells vehicles destinats al sector industrial o de mercaderies.

Aquesta segona reunió ha comptat amb la presència de 22 membres de la subcomissió, i per facilitar la participació en tractar-se d'una reunió telemàtica, s'han utilitzat plataformes digitals interactives de preguntes i respostes per dinamitzar la participació dels assistents.

L'òrgan consultiu es va trobar per primera vegada al mes de març, i té l'encomana de seguir i revisar la futura estratègia nacional de mobilitat sostenible aprovada pel Govern. Cal recordar que els objectius globals de l'ENMS són assolir la reducció del 50% de les emissions de CO2 de la mobilitat interna el 2030 i la neutralitat carboni de la mobilitat de cara l'any 2050. Tots ells, estan definits per la Litecc i les encomanes definides a la declaració d'emergència climàtica, així com els compromisos internacionals vigents.

La subcomissió s'ha emplaçat en una nova trobada al juny d'enguany per valorar la proposta de participació destinada a la ciutadania en general un cop hagin estat integrades les propostes dels membres de la subcomissió, i la nova proposta d'objectius específics i accions per a la implementació de l'estratègia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT