PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc, a la recerca de la bona dinàmica davant l’Urbas Fuenlabrada

Els madrilenys vénen de donar la sorpresa, en guanyar per 98-65 al tercer classificat, el Lenovo Tenerife

Per David Sansaloni

Tunde intenta la cistella al partit d’anada davant l’Urbas Fuenlabrada.
Tunde intenta la cistella al partit d’anada davant l’Urbas Fuenlabrada. | ACB PHOTO / A. PACHECO

El MoraBanc disputarà avui el partit referent a la jornada 31 (duel que es va haver d’ajornar a causa de les circumstàncies de la Covid-19) contra l’Urbas Fuenlabrada al Poliesportiu. L’equip d’Ibon Navarro ve de caure derrotat per 79-51 davant el Monbús Obradoiro en un partit per a oblidar mentre que, per altra banda, el Fuenlabrada va aconseguir la victòria contra el Lenovo Tenerife (tercer a la Lliga Endesa) per 98-65. La situació amb la qual arriben els dos conjunts al partit és ben diferent. Per una banda, els tricolor necessiten assolir com més aviat millor una bona dinàmica que li permeti acabar el campionat de la millor manera possible. Amb possibilitats matemàtiques vigents, el fet de poder entrar dins del top 8, que suposaria ser part de la disputa en el play-off pel títol de campions de lliga, segueix sent un objectiu ambiciós tenint en compte la situació actual de l’equip. No obstant això, a l’equip del Principat se l’ha caracteritzat per, tot i les dificultats que han sofrit durant gairebé tota la temporada, demostrar un bon esperit de lluita i una intensitat bastant elevada a les trobades. El conjunt se situa 13è, en la zona mitjana de la taula classificatòria i l’únic desig, en paraules del seu president Gorka Aixàs, és que «les adversitats ens respectin i puguem finalitzar aquests últims partits de la millor manera possible». Els andorrans han tingut cinc dies per preparar aquest partit, i en paraules i, segons va explicar el pivot Artiom Parakhouski, «hem fet una bona feina els últims dies als entrenaments i ara ens toca posar-ho en pràctica dins del camp». D’altra banda, Ibon Navarro també va declarar que «serà interessant veure la nostra reacció després del darrer partit, i hem de retrobar-nos amb nosaltres mateixos».

 
Per part de l’Urbas Fuenlabrada, la victòria davant el Tenerife va fer que els madrilenys agafaren una glopada d’aire per sortir dels llocs perillosos de descens. Actualment el conjunt se situa 15è, amb 11 victòries i 21 derrotes, i va volar cap a la salvació després d’aconseguir el seu segons triomf en tot just 48 hores. El valor de l’anímic va ser clau, i és el que necessita, precisament, el MoraBanc en aquests moments. Es va veure un equip reconfortat per la seva victòria en el crucial derbi del passat divendres contra el Movistar Estudiantes (86-87), que va fer sortir el millor d’un Fuenlabrada que es posa quatre per sobre del descens. Les clau en l’últim triomf madrileny (i que els d’Ibon Navarro hauran de vigilar de prop) van ser el congolès Christian Eyenga (15 punts i 3 rebots), el nigerià Obi Emegano (18, 4 i 5 assistències) i l’estatunidenc Kyle Alexander (17 i 4), en un duel coral en el qual tots van anotar, fins i tot l’adolescent Bassala Bagayoko (2), de nou amb minuts després de batre fa una setmana el rècord de precocitat amb 14 anys i set mesos. El triomf madrileny va tenir un al·licient més, ja que es va donar malgrat les seves quatre baixes que presentaven (Osas Ehigiator, l’estonià Siim-Sander Vene, Marc García i Álex Urtasun).


Pel que fa a les confrontacions entre ambdós equips, aquests s’han vist les cares en un total de 12 vegades. La balança cau, avui dia, del costat dels andorrans, amb set victòries, per cinc que actualment té l’Urbas. L’última victòria tricolor enfront dels madrilenys va ser el passat mes de març, amb un 65-75 a domicili, en un partit molt físic, on es va treballar molt i es va defendre amb intensitat per part dels dos conjunts (com reflecteix el marcador). L’equip que va actuar com a visitant ja va disputar la trobada sense Tyson Pérez ni Guille Colom, que estaven lesionats i no van viatjar. Tanmateix, Tomasz Gielo tampoc es va poder vestir de curt per unes molèsties al tendó d’Aquil·les, que ja no el van deixar jugar a Sevilla en la jornada anterior. Per altra part, just començar el partit i quan estava demostrant un gran nivell, Malick Dimè va caure lesionat del turmell. En aquella data va ser Clevin Hannah el que va aconseguir que la victòria viatgés cap a terres andorranes, i pot ser que avui hagi de tornar a espentar l’equip, que tant ho necessita. D’altra banda, la darrera alegria per al Fuenlabrada davant el MoraBanc va ser l’octubre del 2017, mentre que el resultat més gros hem de buscar-lo més enllà de l’any 2015, en un 88-65. A la 2016-2017, els tricolor van aconseguir el seu resultat amb més distància, gràcies al 96-78 davant l’antic Montakit Fuenlabrada. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT