PUBLICITAT

El Carnet Jove, gratuït per als més vulnerables

La proposta beneficia al col·lectiu de joves afectat per alguna discapacitat

Per El Periòdic

El ministre Víctor Filloy.
El ministre Víctor Filloy. | Govern d'Andorra

El Govern va aprovar ahir la proposta del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Victor Filloy, que plantejava la renovació del conveni de col·laboració entre el Govern i el Carnet Jove d’Andorra per tal d’apropar i oferir a totes les persones joves d’entre 12 i 30 anys (ambdues edats incloses) que es troben en situació vulnerable els serveis del Carnet Jove a Andorra i a la resta d’Europa. En aquest sentit, el conveni té com a voluntat principal treballar amb aquests col·lectius per tal d’afavorir el seu desenvolupament i la seva integració social mitjançant diferents accions.

Així, l’acord permet a tots els joves tutelats, extutelats o amb una discapacitat reconeguda sol·licitar gratuïtament el Carnet Jove Clàssic i accedir als 60.000 avantatges que es troben disponibles actualment a Europa. A més a més, el Carnet inclou una assegurança de viatges arreu del món i activitats i propostes al llarg de l’any. Cal destacar que els joves tutelats, extutelats i en situació de vulnerabilitat que desitgin fer-se el Carnet Jove, hauran d’adreçar-se a l’Àrea de Serveis i Programes per a la Infància, l’Adolescència i la Joventut per tal de formalitzar la sol·licitud.

D’altra banda, els joves amb discapacitat podran dirigir-se a l’oficina del Carnet Jove Andorra o als Punts d’Informació Juvenils per a l’obtenció gratuïta del Carnet Jove, amb el requisit de presentació prèvia de la targeta blava i d’un document d’identitat i una fotografia.

Alhora, amb aquest conveni també es vol aprofitar per expressar el compromís de tractar, a través dels canals del Carnet Jove, temes que puguin interessar a aquest col·lectiu com ara el projecte d’emancipació o els viatges inclusius, entre d’altres. Així mateix, l’acord obre les portes a altres col·laboracions com donar més visibilitat a aquest grup de joves en les diferents activitats que s’organitzen des de l’Associació Carnet Jove Andorra o treballar en projectes comuns amb l’objectiu d’inclusió i normalització d’aquest col·lectiu en la societat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT