PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra no s’endeutaria per organitzar els mundials d’esquí

Hidalgo manifesta que «la viabilitat econòmica, tècnica i social s’ha estudiat a fons»

Per David Sansaloni

Sílvia Riva, Verònica Canals i David Hidalgo, a la compareixença.
Sílvia Riva, Verònica Canals i David Hidalgo, a la compareixença. | M.P.

El director general d’Ensisa, David Hidalgo, va presentar amb detall la candidatura d’Andorra per a ser seu del mundial d’esquí alpí en 2027 a la compareixença conjunta amb el cònsol major de Canillo i president d’Ensisa, Francesc Camp, i les ministres de Turisme i Cultura i Esports, Verònica Canals i Sílvia Riva. Un dels temes que més preocupació provocava als allí presents va ser l’àmbit econòmic. «Andorra no s’endeutarà si finalment és seleccionada el maig del 2022 per acollir els campionats del món d’esquí alpí del 2027», va declarar contundent Hidalgo davant la pregunta del conseller general del grup parlamentari de Terceravia, Joan Carles Camp, que demanava pel finançament del campionat, que compta amb un pressupost aproximat de 40 milions d’euros que otorga de manera neta la FIS. En aquest sentit, l’organització de l’esdeveniment no només no perdrà diners, sinó que, a més, «tens altres fonts d’ingressos com el merchandising o la venda d’entrades VIP», va explicar el director general d’Ensisa. El pressupost s’anirà desglossant properament, ja que és un dels requisits de la FIS, però Hidalgo va avançar que les grans partides estan relacionades amb l’allotjament, els plans de comunicació i màrqueting, el transport i l’organització interna, els esdeveniments paral·lels que se celebrin i els premis en metàl·lic dels guanyadors. 


D’altra banda, la participació dels voluntaris també va sortir a escena, ja que es necessita de molta gent per fer funcionar un esdeveniment d’aquestes caracteristiques. Properament, segons Hidalgo, es posarà en marxa una iniciativa per atreure persones que estiguin interessades a col·laborar i, a més, ja s’ha dut a terme una primera acció amb les federacions d’esquí espanyola i francesa per tal d’atreure recursos humans. En aquest sentit, el director general va posar en relleu que per aquest tipus d’esdeveniments «hi ha una forta tradició de desplaçar-se i participar com a voluntaris», la qual cosa se suma «als recursos propis que tenim». En concret, s’ha calculat que faran falta entre 500 i 550 voluntaris per cobrir els quinze dies de competició. 


Finalment, i per acabar amb la triada de preocupacions per part dels distints grups parlamentaris, va estar l’assumpte dels patrocinis. Pel que fa a aquests, en resposta a una pregunta del conseller general del grup parlamentari socialdemòcrata, Roger Padreny, Hidalgo va comentar que existeix una «col·laboració molt estreta» amb Andorra Telecom, ja que els campionats compten amb un «component molt important de tecnologia». A més, es treballa amb FEDA pel que fa a qüestions de mobilitat elèctrica. A partir d’aquí, també estan implicats els cossos de seguretat, les institucions públiques pel que fa a la cessió d’espais, i tots els ministeris. Tot plegat amb la finalitat de «buscar maneres per arribar a tots els racons del país».

PUBLICITAT
PUBLICITAT