PUBLICITAT

L'enllaç del Peretol amb Grandvalira podria ser una realitat en dos o tres anys

  • El Sunset Peretol, que ha quedat oficialment inaugurat aquest dissabte
  • La connexió amb el Pla de les Pedres dependrà de l'èxit de la nova zona de freestyle
08012011peretol
Les instal·lacions del Sunset Peretol aquest dissabte a la tarda. Foto: ANA / M. T.
El Sunset Peretol, que ha quedat oficialment inaugurat aquest dissabte, podria estar enllaçat amb el domini de Grandvalira en dos o tres anys. Així ho ha indicat el director d'Activitats i Snowparks de Grandvalira-Saetde, Nadal Antor, que considera que la connexió amb el Pla de les Pedres dependrà de l'èxit de la nova zona de freestyle i també dels permisos. De moment, el primer factor sembla que està assegurat, ja que durant els primers dies d'obertura, el nou snowpark ha superat totes les previsions i està acollint una mitjana d'entre 100 i 150 usuaris diaris.
Saetde va llogar la temporada passada el terreny privat de la petita estació del Peretol, al nucli canillenc de Bordes d'Envalira, durant 12 anys. L'hivern passat s'hi va fer una zona d'activitats d'aventura i de debutants que no va funcionar, i aquest any es va decidir instal·lar-hi la primera zona de freestyle nocturna, que porta per nom Sunset Peretol. Segons Antor, la idea va ser de Guillem Viladomat, fill del soci majoritari de Saetde, i ha resultat ser tot un èxit.

El projecte, però, ha de culminar amb l'enllaç de la zona amb el domini de Grandvalira a través d'algun tipus de giny mecànic per tal que es converteixi en una nova entrada a l'estació. De fet, el Sunset Peretol es troba pocs metres per sota de la zona del Pla de les Pedres, on s'uneixen els sectors de Grau Roig i Soldeu. De fet, Antor ha assegurat que el telecadira Pla de les Pedres-Saetde ja es va instal·lar preparat per si en un futur es decidia allargar-ho fins a peu de carretera. Aquesta, però, no és la única opció a estudiar. Segons Antor, també hi ha la possibilitat de construir un telecadira independent, o fins i tot instal·lar un giny en diagonal que connecti el Peretol directament amb Grau Roig. Per tot plegat, s'estima que aquest projecte pugui ser una realitat en dos o tres anys. Mentrestant, l'única opció per connectar amb l'estació és un servei sota demanda que puja els usuaris fins al Pla de les Pedres arrossegats per una màquina trepitjaneu.

Per tal de crear la nova zona de freestyle, dirigida a usuaris de nivell mig i alt, s'ha creat una central de producció de neu artificial amb tres canons, s'ha col·locat il·luminació i s'han revisat i posat al dia els dos telesquís existents. Aquest dissabte s'ha fet la inauguració oficial de l'snowpark amb una competició a càrrec dels millors riders del moment seguida d'una barbacoa. La zona, d'uns 40.000 metres quadrats, disposa actualment de diferents línies de calaixos i baranes de nivell mitjà i alt. En les properes setmanes s'espera poder construir a més dos Big Jumps i instal·lar un matalàs per aprendre a saltar. Antor considera que de cara la temporada vinent s'hauran d'augmentar el nombre de canons de neu i intentar invertir en modernitzar els telesquís, que tenen 40 anys.

Després de veure la gran acollida que ha tingut la nova instal·lació, que rep entre 100 i 150 persones diàries, s'ha decidit canviar els horaris i obrir cada dia de 13 a 21 hores, mentre que inicialment només estava previst que obrís en horari nocturn dos dies a la setmana. De fet, tal com explica Antor, la majoria dels usuaris són amants del freestyle que durant el dia utilitzen els snowparks de l'estació i que a la tarda es desplacen fins al Peretol per aprofitar una mica més.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT