PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La taxa de carboni «gravarà més les emissions de CO2»

L’Asidca considera que no s’ha d’aplicar l’impost i que seria merament recaptatori

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’una benzinera.
Imatge d’arxiu d’una benzinera. | Alex Lara

L’Associació d’Importadors i Distribuïdors de Carburants d’Andorra (Asidca) denuncia que la imposició de la taxa de carboni suposarà gravar dos cops les emissions de CO2. I és que, tal i com va recordar l’entitat, des del 2016 la taxa de tinença de vehicles ja grava en funció del que contamina el vehicle i no de la seva potència.
Així doncs, l’entitat apunta que l’any 2016 l’Estat obtenia 4,6 milions d’euros per aquesta taxa. El 2020, els ingressos pujaven a 6,4 milions d’euros, un 39% més que el 2016. En aquest mateix període, però, el parc mòbil va passar de 81.800 vehicles a 91.300, el que suposa un creixement del 12%. Per tant, en quatre anys l’increment de recaptació de la taxa de tinença de vehicles va triplicar l’augment del parc mòbil.

Tenint en compte que ara el Govern vol imposar la taxa de carboni, l’Asidca es pregunta per quin motiu cal pagar un segon impost sobre les emissions de CO2. «Diem no a una segona taxa», afirmen i lamenten que l’objectiu del nou impost és merament recaptatori. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT