PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Avancen les converses amb la UE sobre medi ambient i clima

És la segona ronda de negociació enguany, i liderada per Riba

Per El Periòdic

Els secretaris d’Estat, Marc Rossell i Landry Riba, en un moment de la reunió.
Els secretaris d’Estat, Marc Rossell i Landry Riba, en un moment de la reunió. | SFGA / CESTEVE

Andorra i la Unió Europea (UE) van mantenir ahir una nova ronda de negociació, la segona d’aquest any en format virtual, que es va centrar en els annexos relatius a medi ambient, clima, normativa tècnica i responsabilitat del producte. Així, els tècnics andorrans en matèria de clima van seure per primer cop a la taula de negociació virtual per compartir amb la UE l’anàlisi dels actes inclosos en aquesta part de l’Annex XX. Ambdues parts van convenir a  seguir avançant durant la pròxima ronda de negociació en aquest annex.

D’altra banda, i durant la segona part de la ronda de negociació, es van tractar la meitat dels capítols continguts en l’Annex II, sobre normes tècniques, que inclou una part considerable dels actes normatius del cabal de la UE, la majoria dels quals podran ser represos sense necessitat d’adaptació. Altres segueixen en curs d’anàlisi o necessitaran una demanda d’adaptació per part d’Andorra. Finalment, les delegacions van intercanviar paraules per primer cop sobre l’Annex III en la seva totalitat, relatiu a la responsabilitat dels productors i que, a priori, podrà ser reprès per Andorra sense major dificultat.

Com en les anteriors rondes, la trobada va comptar amb la participació dels experts d’Andorra en cada matèria, i va estar encapçalada pel secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba. L’altra delegació va estar liderada per la cap negociadora adjunta, Clara Ganslandt. A finals de juny es desenvoluparà per la tercera ronda, i posteriorment, es plantejarà reprendre les trobades presencialment. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT