PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Baixa la pressió a l’hospital amb l’alta de quatre pacients més

Catalunya eliminarà el toc de queda i el confinament perimetral

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Imatge d’arxiu de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Maricel Blanch

El Govern va informar ahir que els pacients ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell a causa de la Covid-19 eren 13, és a dir, quatre menys que la jornada anterior. D’aquests, 10 persones restaven a planta i tres rebien atenció a l’UCI, una d’elles sota ventilació mecànica.
Així es desprenia de l’actualització de dades epidemiològica feta pública per l’Administració, on també s’indicava que els nous positius confirmats al país les darreres 24 hores eren 21, elevant el total a 13.316. D’altra banda, les noves altes sumaven 25 de 12.818 acumulades, i per aquest motiu, la xifra global d’actius es va reduir en quatre persones i se situava en 371 casos. I, afortunadament, no es va haver de lamentar cap defunció i la xifra d’òbits va restar en 127.

Per cloure l’actualització, el Govern també va compartir que el nombre de vaccins administrats fins a la data era de 28.881, nombre que es manté sense canvis des de fa unes jornades. No obstant això, cal recordar que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va anunciar dilluns que està previst que la vacunació intensa es reprengui demà. I pel que fa a la població escolar, ahir hi havia 29 aules sota vigilància activa –nou total i 20 parcial–, i 23 classes restaven en règim de vigilància passiva.

Alleugeriment a Catalunya

Al territori veí del sud, i coincidint amb el final de l’estat d’alarma regulat des del govern espanyol, aquest diumenge 9 de maig es farà un important pas endavant en relació amb el relaxament de mesures per fer front a la Covid-19. En concret, s’aixecarà el toc de queda nocturn i el tancament perimetral de la comunitat –amb l’excepció d’Andorra des de fa unes setmanes–. Així ho va confirmar el vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, que va assegurar que aquesta decisió s’havia pres d’acord amb «les dades epidemiològiques i el bon ritme de vacunació».

Així, el dissabte a la nit es produirà una situació atípica, i és que a les 22.00 hores serà encara vigent i de compliment el toc de queda, però només durarà dues hores, perquè a la mitjanit ja estarà derogat oficialment.

Cal tenir en compte que el govern català compta amb les eines jurídiques per establir normes restrictives més enllà del 9 de maig, i que de fet, Aragonès va reconèixer que havien estudiat la possibilitat, però de moment, no la utilitzaran. En qualsevol cas, les decisions que afecten els drets fonamentals depenen de l’aval del TSJC quan no hi ha el paraigua de l’estat d’alarma. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT