PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAE ampliarà la seva cooperació amb l’equip francés d’esquí alpí

Kevin Courrieu, corredor de velocitat, serà el que rebrà, principalment, la influència de la col·laboració

Per David Sansaloni

Olivier i Ada Amengual, amb Josep Pintat i Carles Visa durant la presentació de l’acord.
Olivier i Ada Amengual, amb Josep Pintat i Carles Visa durant la presentació de l’acord. | FAE

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va presentar de manera oficial el seu acord de patrocini, amb l’empresa AutoFactoria (filial andorrana de Caropticom), situada a Andorra la Vella. A l’acte van assistir els CEO d’AutoFactoria, Ada Amengual i Olivier Amengual; el president de la FAE, Josep Pintat, i el gerent de la FAE, Carles Visa. Així mateix, el director de la secció d’alpí, Max Tissot, també va formar part via telemàtica, i va ser aquest últim el que va comunicar que la federació «augmentarà la seva relació amb l’equip d’esquí alpí francès, sobretot en la pretemporada». «És una cooperació que ens beneficia a tots», va argumentar Tissot, en referència també al corredor de velocitat, Kevin Courrieu, que s’ha vist com a únic representant a la federació en aquest tipus de curses, després de la retirada de Matías Vargas de l’escenari competitiu.


En un primer moment, està previst que tant Courrieu com el seu entrenador, Christophe Fivel, s’integren completament dins del calendari d’entrenaments de l’equip francès, mentre que altres corredors andorrans, com pot ser el cas de Joan Verdú, podria participar en algunes estades a França amb el grup de Copa d’Europa. «De moment no està previst res més enllà de la pretemporada. Pensem que on podem guanyar més és en aquesta fase, més a la segona part d’aquesta, a partir del setembre. Durant l’hivern, és cert, hi haurà moments de preparació on ens ajuntarem amb França, però no és res nou. El plus per a nosaltres seria la pretemporada», va explicar Tissot. D’altra banda, el director de la secció d’alpí també va actualitzar la situació d’alguns noms propis, com el de Joan Verdú, Cande Moreno o Carla Mijares. Pel que fa a Verdú, «està perfecte de la caiguda. Ara finalitzarà el seu temps lliure i dilluns que ve començarà els entrenaments oficials. La seva participació en el primer esdeveniment de la temporada no la descartem, és una cita important, però veurem com va la pretemporada», va declarar. Respecte a Moreno «confiem que el treball que està realitzant doni els seus fruits i segur que va tot molt bé», va aclarir Tissot, mentre afegia que «Mijares té opcions per a acudir als Jocs Olímpics, però la federació ha de tenir en compte les places que pot atorgar».


L’esdeveniment va acabar amb la signatura del conveni per part de totes les parts implicades. L’acord signat entre la FAE i AutoFactoria és per un any, i el president de la FAE, Josep Pintat, va manifestar el seu agraïment a l’empresa, «més encara quan la situació actual és tan complicada». La intenció de les dues parts és anar any a any i poder ampliar la col·laboració en el futur. Tant Ada com Olivier Amengual es van mostrar «molt contents de poder formar part del projecte de la secció d’alpí i de la FAE, amb la qual compartim valors similars. Esperem que aquest acord duri molt de temps i per a nosaltres és un honor poder aportar tot el que puguem a la FAE» Per la seva part, el gerent de la FAE, Carles Visa, també va avlorar la candidatura andorrana per als mundials del 2027: «Per als mundials del 2027 hem de creure en les nostres possibilitats. La FIS està molt contenta amb la nostra candidatura.

 

Olivier Amengual - CEO d’AutoFactoria

«Estem molt contents de poder formar part del projecte d’esquí alpí de la FAE, amb la qual compartim valors similars»

Ada Amengual - CEO d’AutoFactoria

«Esperem que aquest acord duri molt de temps i per a nosaltres és un honor poder aportar tot el que puguem a la FAE»

Josep Pintat - President de la FAE

«Vull agrair a AutoFactoria per aquest esforç, i més encara quan la situació és tan complicada. Amb la seva ajuda fem un pas més»

Carles Visa - Gerent de la FAE

«Per als mundials del 2027 hem de creure en les nostres possibilitats. La FIS està molt contenta amb la nostra candidatura»

Max Tissot - Director d’esquí alpí de la FAE

«L’equí alpí de la FAE augmentarà la seva relació amb l’homòleg francés per tal d’afavorir els nostres esportistes»

PUBLICITAT
PUBLICITAT