PUBLICITAT

Torna la 2a edició de ‘L’hort solidari’ de Sant Julià amb 30 agricultors

La iniciativa ja es va iniciar l’any anterior amb un ajut constant a més de 50 famílies amb dificultats

Per El Periòdic

L’hortolà, Toni Servat, recull part del seu planter.
L’hortolà, Toni Servat, recull part del seu planter. | ANA / A. S.

Sant Julià de Lòria ha donat el tret de sortida a la 2a edició de L’hort solidari, un projecte que es va començar durant la pandèmia per ajudar a famílies que pateixen dificultats econòmiques. El comú és l’encarregat de liderar aquest projecte, en el qual els pagesos recullen el planter, planten i un cop ha crescut, porten la collita al Rebost Solidari de Càritas parroquial. «És per fer-ho una mica més fàcil per aquestes famílies que estan necessitades», explicava ahir el cònsol major, Josep Majoral. En la present edició, fins a 20 pagesos vénen a buscar el planter que «Tot Natura ofereix gratuïtament» i després n’hi ha 10 més que «posen ells la planta de la seva pròpia voluntat», va destacar Majoral, remarcant que «Sant Julià és una parròquia solidària».

En aquest sentit, Majoral va indicar que el projecte serveix per corroborar que la gent de Sant Julià és solidària, però que a més, també permet observar que «s’ha transmès aquesta necessitat que cada cop hem de ser més solidaris per la situació que s’està vivint».  Amb aquests valors de fraternitat, des del comú tenen la intenció de desvincular-se del projecte en un o dos anys, «sempre que la roda continués funcionant», va declarar el cònsol, qui desitja que en el futur «en funció de quantes famílies necessitades hi hagi» sigui Càritas i els pagesos qui regulin. Cal apuntar que durant l’any passat, el projecte va ajudar fins a 52 famílies que anaven regularment a buscar menjar.

Majoral també va recordar que el fet que Sant Julià sigui la parròquia amb més explotacions agrícoles i agràries i que la gent es conegui, fan que sigui més fàcil tirar endavant el projecte. D’altra banda, i en l’arrencada d’aquesta segona edició, l’agricultor lauredià Toni Servat va anar a recollir part del seu planter acompanyat de Majoral, qui va manifestar ja abans que s’iniciés el projecte, sempre que li sobrava alguna cosa de l’hort, ho intentava donar. A més, en aquest projecte solidari el planter el facilita de forma totalment gratuïta l’empresa de jardineria Tot Natura, que en donen més d’un cop l’any. «L’objectiu és ajudar a la gent més necessitada», va expressar la treballadora de l’empresa, Montserrat Puig, qui a més va comentar que ja van participar en l’edició de l’any anterior.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT