PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra i Dominica signen per tenir relacions diplomàtiques

El Govern pretén una cooperació en els àmbits polític, econòmic i cultural

Per El Periòdic

Loreen Ruth Bannis i Elisenda Vives durant la trobada.
Loreen Ruth Bannis i Elisenda Vives durant la trobada. | SFG

L’ambaixadora i representant permanent d’Andorra a les Nacions Unides, Elisenda Vives, i la seva homòloga de la Mancomunitat de Dominica, Loreen Ruth Bannis- Roberts, van signar aquest divendres passat a Nova York l’establiment de relacions diplomàtiques entre ambdós països.

Segons van informar des del Govern, l’establiment de relacions diplomàtiques s’inscriu en la voluntat dels dos països d’impulsar lligams de cooperació en els àmbits polític, econòmic i cultural que s’inclouen en la Convenció de Viena del 1961 sobre relacions diplomàtiques i els principis i normes fonamentals de la carta de les Nacions Unides i del dret internacional.

Es destaca que els dos països, de dimensió geogràfica i població similars, poden compartir experiències en matèria de turisme, així com la resposta als reptes globals comuns, com els efectes del canvi climàtic. En concret, en la trobada entre Vives i Bannis-Roberts es van poder tractar els efectes de l’huracà Irma i Maria del 2017 al país caribeny i la regió i els esforços del país i de la comunitat internacional per donar resposta a les necessitats de reconstrucció del país. Cal destacar que Andorra va aportar una contribució voluntària de 7.500 euros, a través de la plataforma d’ONG del Principat, en concepte de resposta a l’emergència humanitària pels efectes dels huracans. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT