PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La recaptació per la tinença de vehicles «creix un 39%»

L’Asidca apunta que un canvi de criteri del Govern afecta la taxa

Per El Periòdic

Fotografia d’arxiu d’una cua de vehicles a Sant Julià de Lòria.
Fotografia d’arxiu d’una cua de vehicles a Sant Julià de Lòria. | Maricel Blanch

L’Associació d’Importadors i Distribuïdors de Carburants d’Andorra (Asidca) apunta al fet que un canvi de criteri per part del Govern en l’aplicació de la taxa de tinença de vehicles ha provocat que les recaptacions per aquest impost pugin fins a un 39%. Així ho ha explicat el seu president, David Porqueres, en declaracions al PERIÒDIC. En aquest sentit, va assegurar que, en 2016, es va fer un canvi en la taxa que «basa els criteris en les emissions de CO2, en lloc d’en la potència del vehicle». Aquest fet, segons Porqueres, ha passat desapercebut per gran part de la ciutadania. «La gent està pagant més, però no ho sap, perquè ningú demana comptes al Govern», va apuntar.

D’altra banda, el president d’Asidca va mostrar la seva visió sobre alguns aspectes que afecten el sector, «encara que també al consumidor». En aquest sentit, sobre la pujada de la taxa d’hidrocarburs, va considerar que el govern no té en compte el tipus de clients amb els quals compta el principat. «Andorra és un país que atreu gent de fora per a comprar aquest tipus de producte. A França no tindríem problema perquè la diferència en el preu del carburant és, en alguns casos a 30 cèntims per litre. No obstant això, en Espanya hi ha empreses que ho venen només tres cèntims més car. Si encarim els preus, perdem aquest factor diferencial», va apuntar.

En l’àmbit general, Porqueres creu que s’han de dur a terme uns certs canvis en relació amb el medi ambient, Tot i això, va apuntar que hi ha alguns aspectes que s’haurien d’explicar més, ja que «s’assumeixen riscos» imitant mesures de països «en lloc de considerar primer els recursos amb els quals compta el Principat». 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT