PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La direcció del Cos de Bombers reestructurarà els comandaments

Sis nous agents juren el càrrec i la plantilla compta amb 120 efectius, a l’espera de noves incorporacions

Per Marcos Bernat

Un dels nous bombers en la presa de possessió del càrrec.
Un dels nous bombers en la presa de possessió del càrrec. | SFGA/CEsteve

La direcció del Cos Bombers d’Andorra treballa per realitzar una reestructuració pel que fa als comandaments. Així ho va explicar el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, durant l’acte de presa de possessió de sis nous efectius que s’uneixen al cos. Rossell va afirmar que la intenció és que cadascuna de les casernes del Principat pugui tenir els seus propis comandaments. En aquest sentit, va reconèixer que sovint falten càrrecs que puguin fer-se responsables d’algunes operacions: «Quan es produeixen diverses sortides, a causa de les actuals circumstàncies, no poden anar tots», va apuntar Rossell, qui afirma que sempre ha d’haver-hi un cos jeràrquic que pugui facilitar les instruccions a la resta de companys en els moments d’actuar.

Aquesta nova estructura es durà a terme amb l’objectiu de «garantir una major eficàcia i un millor funcionament en l’àmbit intern». Pel que respecta als càrrecs i el nombre de places que s’assignaria, el ministre ha deixat clar que encara no poden dir-ho amb certesa. No obstant això, «en un període d’uns dos mesos, ja es podrà saber amb més claredat». Sobre aquest tema, també va indicar que estan «treballant perquè surtin els concursos suficients».

Cal destacar que aquestes mesures s’apliquen en un context en el qual alguns dels membres amb càrrecs de comandament es jubilaran pròximament, com per exemple, el director del cos, Joan Carles Recasens. Per això, Rossell va confirmar que pròximament s’incorporaran cinc nous bombers que «actualment estan en formació», per a poder suplir les places que quedin vacants. Ara mateix, la plantilla compta amb un total de 120 bombers.
Quant a l’acte celebrat ahir, el ministre va destacar que les sis noves incorporacions s’han format al Principat, un aspecte que va destacar com positiu. En aquesta línia, durant la presa de possessió, Rossell va remarcar la important labor que està exercint el cos durant la complicada situació de pandèmia, després «d’adaptar-se a un nou context».

D’altra banda, també va voler incidir en la importància de la previsió de riscos en el moment d’actuar. «És una de les qüestions que cal subratllar perquè es facin més esforços. És evident que ja s’està treballant, però es podria mirar de cara al futur», va manifestar.

Cal destacar que els nous integrants formen part de la promoció número 34. Aquests van realitzar el protocol·lari acte davant les autoritats, entre les quals va destacar la presència del Cap de Govern, Xavier Espot, que va ser testimoni del jurament dels sis bombers. Tot i Això, la jornada va transcórrer amb les mesures de precaució pertinents, marcades per la Covid 19. Així, la cotxera del Parc de Bombers de Santa Coloma va presentar un aforament molt reduït i amb les adaptacions requerides per a garantir el distanciament social de seguretat.

Per altra part, quant al treball que s’està realitzant per dur a terme una millora en la justícia, el ministre va assegurar que la comissió executiva es tornarà a reunir el pròxim dia 10 de maig per abordar el tema. A més, va apuntar que continuen treballant en el pla de xoc anunciat amb el Consell Superior de la Justícia. Sobre aquest tema, el polític va matisar la seva disposició de reunir-se amb magistrats, encara que considera que s’ha de dur a terme en el proper procés, ja que «estem en una primera fase d’anàlisi i de veure exactament com podem coordinar tot». 

Finalment, el ministre va opinar sobre l’agressió que va tenir lloc diumenge passat en Sant Julià de Lòria. Així, va assegurar que els actes segueixen en mans de la policia, però va admetre que «aquest tipus de situacions preocupen». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT