PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gallardo exposa les oportunitats de negoci al Círculo Ecuestre

El ministre posa en relleu la importància de la diversificació econòmica passant per la digitalització

Per El Periòdic

El ministre Jordi Gallardo, en la seva conferència al Círculo Ecuestre.
El ministre Jordi Gallardo, en la seva conferència al Círculo Ecuestre. | Twitter / Actua

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va oferir ahir una conferència al Círculo Ecuestre de Barcelona per presentar les principals línies estratègiques i les oportunitats d’inversió d’Andorra, centrades en la digitalització i la sostenibilitat amb un fort component d’innovació. Sota el títol Oportunitats d’inversió, innovació, sostenibilitat i economia digital com a pilars de l’Andorra del futur, a l’acte hi van assistir més de 40 empresaris de la capital catalana –que es van interessar per l’estratègia de diversificació econòmica del Govern–, així com la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i el president i el vicepresident del Círculo Ecuestre, Antonio Delgado i Enrique Lacalle, respectivament.

Gallardo va destacar la importància del procés de diversificació econòmica del país, passant per la transformació digital, el desenvolupament sostenible i l’impuls de la innovació. En aquest marc, el ministre es va referir a qüestions com l’arribada de la multinacional Grifols a Andorra, va fer balanç de l’acollida de la XVII Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de govern i va exposar quina ha estat la gestió de la pandèmia del coronavirus fins avui dia.

En el seu parlament, segons van informar des del Govern en un comunicat, el ministre va remarcar que tot i la crisi, l’any passat la inversió estrangera ja va representar el 5,5% del PIB del país i va fer menció als 11 sectors prioritaris de l’estratègia de diversificació: el blockchain, el fintech, l’e-commerce i els e-sports, el health&wellness, la biotecnologia, l’esport, l’educació, la producció audiovisual, el GreenTech i l’agricultura. Paral·lelament, Gallardo es va referir al projecte de zona franca.

Pel que fa als futurs reptes del país, el ministre va parlar sobre la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea. En aquesta línia, va abordar la qüestió de les comunicacions internacionals i el desenclavament geogràfic andorrà, remarcant l’impuls de l’aeroport Andorra-la Seu d’Urgell amb l’obertura de futures línies regulars de vols, el projecte de l’heliport nacional o l’estudi de la possible viabilitat de l’arribada del ferrocarril.

Els empresaris presents al col·loqui es van interessar pels avantatges que ofereix Andorra per a l’arribada d’empreses, ressaltant qüestions com l’estabilitat política, la seguretat jurídica, la qualitat de vida o la fiscalitat competitiva. En aquest sentit, Gallardo va explicar que s’està treballant en una llei d’economia digital que entrarà a tràmit parlamentari durant el mes de juny, tot amb l’objectiu de retenir i atraure talent al país d’alt valor afegit.

El titular de Presidència, Economia i Empresa també va mantenir aquest dilluns diverses reunions de treball amb empreses vinculades al sector de la mobilitat elèctrica i de la innovació i recerca. H

PUBLICITAT
PUBLICITAT