Àlex Machado aconsegueix un podi de prestigi a l’Andrea Margutti

En el circuit de Lonato, la climtología va ser un autèntic malson per als equips

Àlex Machado, concentrat a la cursa.
Àlex Machado, concentrat a la cursa. | FotoEsport

Àlex Machado (Valtex Racing Team) va aconseguir la segona posició de la categoria X30 sènior, del 32è Trofeu Andrea Margutti disputat en el traçat italià de Lonato, i organitzat per la Parma Motorsport Organitation. La present edició del Trofeu Andrea Margutti va acollir a 260 pilots inscrits de diferents nacionalitats, en les quatre categories que van disputar la prova. De la totalitat dels inscrits, 65 ho van fer en la categoria X30 sènior. En les tres qualificatives disputades, el pilot de l’ACA Esport va estar sempre lluitant pel triomf. En la primera va aconseguir el quart lloc, en la següent el tercer, per a tancar amb un triomf en la sèrie final. Una vegada acumulada la puntuació de tots els pilots, el del Principat va ocupar la quarta posició. En la prefinal va assolir la cinquena plaça després d’una lluita èpica entre els primers classificats. Els cinc primers van travessar la línia d’arribada separats per menys de tres dècimes. Amb aquest resultat, l’andorrà no va tenir cap problema per a disputar la gran final. La prova va començar amb problemes per al pilot del Principat, però va saber superar-los amb la seva experiència i esperit de lluita. De sortida es va situar en la primera plaça, però en el tercer revolt del traçat un dels rivals que venia per enrere el va treure de la pista. Els incidents es van succeir fins que es va trobar en la sisena plaça, però encara que amb molta carrera al davant. La remuntada va ser espectacular fins a arribar a la lluita per la segona posició amb Leonardo Megna. El duel entre tots dos es va decantar a favor de Machado per una diferència mínima de menys de dues dècimes.