PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jornada unificada per a decidir els equips que estaran en el play-off

Els andorrans necessiten aconseguir la victòria i que el Nàstic perdi per a fer-se amb la tercera plaça

Per David Sansaloni

Els jugadors ahir en l’entrenament a Prada de Moles.
Els jugadors ahir en l’entrenament a Prada de Moles. | @FCANDORRA

La Federació Espanyola de Futbol va confirmar que l’última jornada de la fase de lligueta prèvia al play-off d’ascens a la Segona Divisió es jugarà aquest diumenge, a les 12.00 hores, i amb horari unificat. Els tres partits que conformaran aquesta darrera data per al Grup III seran els que enfrontaran a la UE Eivissa-Gimnàstic de Tarragona, el Vila-real B-Barça B. Tant l’Eivissa com la pedrera blaugrana tenen assegurada una plaça al play-off d’ascens, mentre que el Gimnàstic i els del Principat encara tenen opcions d’intercanviar posicions. Els d’Eder Sarabia necessitarien guanyar el seu partit a domicili i que els de Tarragona perdessin, també a domicili, a l’illa balear. Si aquest context es donés, els tricolor passarien a ocupar la tercera plaça, aconseguint el passi directe a la següent fase. Al contrari, amb un empat o una victòria del Nàstic, la classificació no rebria cap mena de canvi, i que l’FC Andorra aconseguís l’accés al següent cicle dependria de la resta d’equips que haguessin assolit la quarta plaça. Recordem que els tres primers de cada grup i, solament, el millor quart de tots, tindran el privilegi de lluitar per pujar de categoria.


En establir-se aquest horari unificat, cap equip sabrà què hi ha ocorregut a la resta de trobades, eliminant qualsevol opció de favoritismes a l’hora d’establir els resultats. Al llarg de la història s’han vist equips que no es jugaven res abaixar els braços en benefici del rival, que si es jugava, i viceversa, amb equips que s’ho jugaven tot demanant al que no tenia res a perdre que afluixés.


La situació dels tricolor depèn del mirall amb què es miri. Els andorrans han de sortir per la victòria fora de casa, i contra un equip amb qui no van poder en l’estadi Prada de Moles en la tercera data (0-0). Cap resultat llevat dels tres punts serveix per a res als de Sarabia. «De cara a l’enfrontament davant l’Alcoià no depenem de nosaltres mateixos per a aconseguir la tercera plaça, però hem de sortir a guanyar igualment, i a veure si l’altre resultat ens ajuda», va comentar el central, Adrià Vilanova. Per la seva banda, el CE Alcoià no s’hi juga res, ja que no pot accedir matemàticament a la quarta posició i, per tant, no pot disputar el play-off d’ascens, assegurant-se la seva participació l’any vinent a la Primera Divisió RFEF. Respecte a la UE Eivissa-Gimnàstic, els locals ja tenen assegurada la plaça en la següent fase, mentre que als catalans amb un empat els val. Tot dependrà de l’actitud amb què surtin els dos equips al terreny de joc. Els de l’illa balear són considerats com el millor equip de tota la Segona Divisió B, i són reconeguts per lluitar cada partit.


Finalment, l’última opció per als del Principat en cas que no es donen els resultats esperats és aconseguir la classificació com a millor quart de tots els grups. Actualment, a falta de la darrera jornada, l’FC Andorra té 41 punts, i cap equip de la resta de grups pot igualar-li matemàticament, llevat del CE Calahorra del Grup II. Aquest seria el millor quart classificat a hores d’ara, i el qui obtindria el passi al play-off. No obstant això, si el CE Calahorra perd el pròxim diumenge i els andorrans aconsegueixen puntuar, els del Principat passarien a la següent fase. Una altra opció seria que els calahorrenys perdessin davant l’Amorebieta per més de quatre gols, com a locals. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT