Triomf de jerarquia de l’FC Andorra davant d’un molt incisiu Vila-real B

Els d’Eder Sarabia segueixen amb possibilitats d’assolir la tercera plaça, però no depenen d’ells mateixos

Per David Sansaloni

Casadesús remata amb el cap per fer l’1-0 en el partit d’ahir contra el Vila-real B. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va aconseguir la victòria davant el Vila-real B per 3-1 a l’estadi Prada de Moles. La cinquena jornada d’aquesta fase d’ascens per a la Segona Divisió va deixar bon gust per als d’Eder Sarabia. La trobada va començar amb control per part dels locals, que jugaven des del darrere amb tranquil·litat, per a aconseguir combinar amb els migcampistes i un Víctor Casadesús molt actiu, que va servir d’enllaç entre Bover i Marchan, i el davanter Carlos Martínez. Al minut 11 de partit va arribar la primera ocasió per als del Principat. Martí Vilà va traçar una passada a l’àrea que va rebutjar malament la defensa grogueta i, amb el cap, Carlos Martínez se la va orientar per pegar amb la cama dreta i sense que l’esfèric toqués el terra. Malauradament la pilota va sortir fregant el pal esquerre per poc. Justament en la següent jugada, el Vila-real B va aconseguir la rèplica, però un segur Nico Ratti va aconseguir fer-se amb el tir d’Agüero.

Els andorrans van mantenir la possessió, sense gens de pressa per provocar el perill en l’àrea rival, i en una d’aquestes aproximacions, al 14 de partit, la pilota va sortir pel córner. Bover va ser l’encarregat de planificar una jugada d’assaig i va posar la pilota al primer pal, perquè Carlos Martínez pentinés cap enrere i el tanc, Víctor Casadesús, es va fer gran sobre els defensors de la pedrera grogueta i amb el cap va posar l’1-0 en el marcador. Els joves de Castelló van voler plantar cara al bon joc local i van tenir un parell d’aproximacions cap a la porteria de Ratti, però sense arribar a materialitzar un perill real. Cap a les acaballes de la primera part, el joc va entrar en una monotonia, on cap dels dos equips semblava voler mantenir el control. Les imprecisions dels visitants i la paciència dels del Principat va donar pas a uns moments que semblaven ser l’avantsala al descans. No obstant això, Pau Martínez no va estar massa d’acord, i va aprofitar una passada en profunditat per la banda dreta per posar una centrada que, de primeres, va rematar Carlos Martínez i que va colpejar en la mà d’un defensor groguet. L’àrbitre ho va veure clar i va xiular el penal, que va transformar el mateix Carlos Martínez per establir el 2-0 en el lluminós al minut 43. Amb aquest avantatge local es va arribar al descans i res semblava que pogués canviar la dinàmica del duel.

Va començar la segona part i la pluja va caure amb força a l’estadi Prada de Moles, dificultant en certes ocasions la disputa del joc. El Vila-real B va sortir amb una marxa més en aquest segon període, però les arremeses groguetes van ser ben defensades pels jugadors tricolor. Els locals intentaven combinar, però semblava que el temps beneficiés els de Castelló, i en el 57 Millán van treure un xut potent que va fer lluir-se Ratti per enviar la pilota a córner. La intensitat visitant va superar als andorrans i en el minut 61, un elèctric Millán va aconseguir fer una passada forçada que es va passejar per dins l’àrea de Ratti sense que ningú la rebutgés i Hassan, que va entrar en aquesta segona part, solament va haver d’espentar l’esfèric cap a dins, fent el 2-1. L’equip de Sarabia estava contra les cordes, i en el minut 66 Ratti va salvar l’equip, rebutjant amb el pit un tir cara a cara de Millán. A l’FC Andorra li costava tirar a porteria i s’excedia en el nombre de passades. L’entrenador local demanava tranquil·litat, però les imprecisions van estar presents en massa jugades, i això ho van aprofitar molt bé els de la pedrera. Millán i Hassan van ser molt incisius, i precisament Millán, en el 76, es va plantar sol davant Ratti, que va resoldre amb una bona mà la rematada del davanter groc. Finalment, i per a l’alegria de tots els aficionats, C. Martínez va aconseguir el 3-1 definitiu gràcies a un excel·lent contraatac que va deixar sol al davanter enfront de Vidal, i per baix cames segellava així la trobada. El pròxim partit de l’equip serà contra l’Alcoià.