PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ACU afirma que hi ha malestar social per la taxa d’hidrocarburs

L’associació proposa aplicar l’impost quan la situació vagi a millor

Per Marcos Bernat

Una estació de servei del país.
Una estació de servei del país. | ANA

L’Associació Andorrana de Consumidors i Usuaris (ACU) considera que la ciutadania està en contra d’aplicar la taxa d’hidrocarburs en els moments de crisis que viu el país. Així, va començar una recollida de signatures el passat 19 d’abril perquè qualsevol persona que estigui en desacord, pugui deixar mostra del seu malestar. El president de l’ACU, Lluís Ferreira, va assegurar que tenen la sensació que el nou impost no agrada a la societat: «Hem rebut molts missatges de gent que està totalment disconforme», va afirmar.

Des de l’associació sostenen que la nova taxa perjudica econòmicament, no només al sector dels l’hidrocarburs, sinó a molts altres professionals implicats, així com a la població general. «Qualsevol empresa que utilitzi el transport es veurà condicionada. Això repercutirà en els ciutadans, que hauran de pagar més diners pels productes que consumeixen habitualment», va apuntar Ferreira. En aquest sentit, l’Associació d’Importadors i Distribuïdors de Carburants (ASIDCA) va advertir en diverses ocasions que aquestes despeses per les empreses provoquen de manera inevitable un augment en els preus.

Des de l’ACU no es mostren en contra de la taxa, però consideren que ha d’aplicar-se en el futur. «Nosaltres diem sí a la taxa, però no en aquest moment perquè moltes persones estan passant dificultats econòmiques. Busquem l’equilibri, la idea és bona.», va declarar Ferreira. És per això que la intenció de l’associació és que el Govern reflexioni per poder aplicar l’impost més tard, quan millori la situació del país. Així, va recalcar que en altres països s’estan duent a terme aquest tipus de solucions per a evitar que el ciutadà es vegi afectat.

Pel que respecta a una possible variació del preu de la taxa de cara al futur, Ferreira va assegurar que l’impost no serà temporal, sinó que les previsions són tot el contrari: «Es mantindrà i, amb el pas del temps, pujarà més». En aquest sentit, creu que serà un fet inevitable. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT