PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Covid es cobra dues víctimes el cap de setmana i ja sumen 127

França arrenca avui el pla de desescalada de les mesures

Per El Periòdic

Una persona que espera rebre el vaccí al dispositiu de la plaça dels Braus.
Una persona que espera rebre el vaccí al dispositiu de la plaça dels Braus. | SFGA / CESTEVE

El Govern va informar ahir que el total de defuncions a Andorra pel coronavirus fins a la data era de 127, després del traspàs el dissabte d’un pacient ingressat a l’UCI i la notificació ahir d’una mort del divendres, també d’una pacient de l’UCI.

Pel que fa a la resta de dades epidemiològiques, les darreres 24 hores es van confirmar 17 positius en coronavirus, elevant el total d’infectats al Principat a 13.282 persones. En qualsevol cas, les 45 noves altes –de 12.753 totals– van permetre rebaixar la xifra de casos actius en 29 i fins als 402. D’aquests, hi havia 18 pacients a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell: 13 ingressats a planta i cinc a l’UCI, quatre d’ells amb ventilació mecànica. Així mateix, a la planta Covid del Cedre no hi havia cap hospitalitzat. D’altra banda, en relació amb la població escolar, el Govern va detallar que hi havia 30 aules sota vigilància activa –nou total i 21 parcial–, i 18 classes més estaven en règim de vigilància passiva.

Finalment, sobre la campanya de vacunació, no es van administrar més dosis els darrers dies, així que la darrera dada al respecte correspon a l’actualització sanitària del divendres, quan es va informar que ja s’havien inoculat 28.881 vaccins.

Desconfinament gal

A França, avui es dona el tret d’inici al pla de desescalada anunciat la setmana passada pel president, Emmanuel Macron, que s’estructura en quatre dates de canvis al llarg de dos mesos, sempre en funció de la incidència epidemiològica i la pressió hospitalària de cada regió. D’aquesta manera, el canvi que entra avui en vigor consisteix a posar fi les restriccions de mobilitat durant el dia, i la qual cosa ha de permetre que hi torni a haver circulació entre el Principat i el país veí del nord. En aquest sentit, l’ambaixada de França a Andorra va informar ahir que els residents al país que vagin als departaments dels Pirineus Orientals i a l’Arieja, o a la inversa, estaran exempts de presentar una PCR o TMA per un viatge inferior a 24 hores. En canvi, si s’haurà de presentar per viatjar a la resta de zones.

Aquest context pot afavorir l’arribada de visitants a la població encampadana del Pas de la Casa, que funciona a mig gas des que es va activar aquest confinament per frenar l’expansió de la tercera onada. 

Les pròximes obertures seran el 19 de maig, i el 9 i 30 de juny. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT