PUBLICITAT

La presència de la grip A duplica a la comú

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un professional mèdic injecta una vacuna contra la grip a un pacient. Foto: ONA MORANTE

Segons el resultat analític de 1.005 de les mostres recollides en el pla de vigilància virològica de la grip, el 15,6% de les mostres tenien virus de la grip A, mentre que el 6,3% era de la grip comú. Val a dir, que el 40,6% van donar com a resultat negatiu i que el 28% presentaven l'anomenat micrroorganisme rinovirus que correspon al refredat comú. Les infeccions en vies respiratòries altes també han estat presents en 9,4% de les mostres recollides.

Aquesta vigilància es va iniciar en la setmana 40 (el 4 d'octubre de l'any passat) amb l'objectiu d'obtenir informació virològica dels virus circulants, gripals i d'altres virus que ocasionen infeccions respiratòries agudes.

En aquest sistema de vigilància participen set centres mèdics del país distribuïts per les parròquies, 6 centres de medicina general, un centre mèdic de pediatria i el servei d'urgències de l'hospital. Les mostres es recullen de forma aleatòria entre les persones visitades amb diagnòstic clínic de grip o d'una infecció respiratòria aguda. Els resultats són del 100% de les mostres recollides de la setmana 40 a la 50 i del 60% de la setmana 51. La setmana 50 ha coincidit amb l'inici de l'ascens de la taxa d'incidència de grip i s'han produït els primers aïllaments gripals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT