Xavi Cardelús cau a Jerez quan era setè a la cursa

L’andorrà surt vuitè i no pot acabar la jornada en la categoria de MotoE

Cardelús a la cursa de MotoE a Jerez.
Cardelús a la cursa de MotoE a Jerez. | Cardelús Racing Team

Xavi Cardelús no va poder acabar la primera cursa de la temporada de la Copa del Món FIM Enel de MotoE, que es va disputar ahir al circuit de Jerez dins del programa del Gran Premio Red Bull d’Espanya de MotoGP. La cursa, que estava programada per a les 10.05 hores, es va acabar disputant a les 15.30 hores a causa d’un endarreriment per una caiguda, que va obligar a aturar el warm-up de Moto2. L’andorrà, que assolia la vuitena posició des de la tercera fila de la graella, va caure a la quarta volta quan ocupava el setè lloc després d’haver-hi fet una bona sortida i haver guanyat una posició al primer gir. En la tercera reaparició, Cardelús era sisè, a poc més de dos segons del líder i, després de perdre una posició, va caure sense tenir opció de reincorporar-se a la cursa. El pilot de l’Avintia Esponsorama Racing va fer balanç del que va passar en aquest primer test de l’any: «Estic disgustat per aquesta caiguda, que m’ha privat de completar la primera cursa de la temporada amb el que hauria estat el meu millor resultat en aquesta categoria de MotoE. He sortit bé, cosa molt important en aquestes participacions que són breus i plantegen dificultats per fer avançaments. Quan estàvem a punt d’arribar a la meitat de les vuit voltes programades, he mirat de seguir marcant un ritme fort per retallar diferències respecte als primers, però quan estava fent la quarta volta, al segon revolt de la parabòlica, se m’ha tancat de davant i no he pogut evitar anar-me’n a terra. Tot i això, crec els bons resultats arribaran aviat». La segona prova de la Copa del Món FIM Enel de MotoE, es disputarà el cap de setmana del 16 de Maig a Le Mans.