PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

David Guetta i Armin van Buuren se sumen a l’Andorra Mountain Music

L’aforament serà de 4.000 persones, dividides en vuit parcel·les per mantenir la distància social

Per Marcos Bernat

Imatge de la roda de premsa de presentació de l’Andorra Mountain Music.
Imatge de la roda de premsa de presentació de l’Andorra Mountain Music. | SFGA/JAViladot

David Guetta i Armin van Buuren seran els plats forts en la llista d’artistes que actuaran a l’Andorra Mountain Music, un festival que tindrà lloc a Soldeu durant sis dissabtes, amb la data d’inici el 6 de juny i la final el 31 de juliol. Tots dos DJ seran la novetat del cartell. A més, van Buuren inaugurarà la cita i Guetta la tancarà. Al costat d’ells, Mónica Naranjo, Don Diablo, Bob Sinclar i Texas completaran la primera edició de l’esdeveniment, que estava prevista per a l’estiu del 2020, però que es va haver de retardar per la pandèmia. Així ho van recordar ahir la ministra de Turisme, Verònica Canals, i el director general d’Andorrra Turisme, Betim Budzaku.
La contractació de músics reconeguts en el panorama internacional, suposa un al·licient important per als turistes, segons la ministra: «Hem aconseguit tancar artistes de renom amb l’objectiu d’atreure visitants». En la mateixa línia, va declarar que es tracta d’una acció més per «la reactivació del sector», que es pretén realitzar des de primavera.

Per part seva, Budzaku va incidir en els aspectes diferencials de l’Andorra Mountain Music respecte a altres festivals europeus. Per això, va destacar la importància de poder celebrar-ho en un «entorn de muntanya», que se situa a més de 1.800 metres d’altura. D’altra banda, considera la contractació d’estrelles internacionals com un aspecte atractiu: «Molts països optaran per celebrar concerts comptant únicament amb músics nacionals, i per això la nostra oferta és diferent». A més, la ministra i el director general d’Andorra Turisme van valorar la combinació d’estils (electrònica i pop), que cridarà l’atenció d’un públic divers.

A part dels concerts principals, Budzaku va explicar que les portes obriran a partir de les 18.00 hores, amb diferents ofertes gastronòmiques per als assistents. Posteriorment, tindran lloc actuacions prèvies, que comptaran amb teloners tant del Principat com internacionals. Les esperades actuacions estan previstes per arrencar a les 21.00 hores i, segons va apuntar el director general, «tindran una durada pròxima als 90 minuts».

Pel que respecta a les restriccions sanitàries, el festival comptarà amb un aforament de 4.000 persones cada dia de celebració. A més, Budzaku no va descartar la possibilitat d’augmentar el nombre permès d’entrades, encara que es va mostrar caut. «Honestament, no creiem que es pugui ampliar, però estem veient com, les situacions canvien molt ràpidament i tenim marge», va afirmar.
Quant a les mesures per a dividir al públic, Budzaku va explicar que se situaran fins a vuit parcel·les diferents i separades, amb l’objectiu «de poder mantenir la distància de seguretat». En elles,«serà totalment obligatori portar la mascareta posada en tot moment».

Un altre dels aspectes més destacats dels protocols davant la Covid és que l’organització es reserva el dret de realitzar proves d’antígens als assistents en el cas que la situació sanitària el requereixi. Aquestes serien totalment gratuïtes, però obligatòries per a tot aquell que vulgui accedir al recinte. Tot i això, Budzaku va remarcar que «les condicions poden canviar entre una actuació i una altra», a causa de «l’alt ritme de vacunació a Europa».

Pel que fa a les despeses, el director general va exposar que el pressupost total oscil·la entre els 600.000 i 800.000 euros, encara que va reconèixer que «és complicat calcular-ho amb exactitud pels possibles canvis que puguin derivar de la pandèmia».  

D’altra banda, la venda d’entrades començarà el pròxim 6 de maig. Hi haurà tres preus diferents. Les actuacions de David Guetta i Armi van Buuren tindran un cost de 49 euros, més 5 de despeses de gestió. Pel que respecta al concert de Texas, costarà 29 euros i 3,67 de gestió. Finalment, Mónica Naranjo, Texas i Don Diablo es podran gaudir per 25 euros, més 3,60 de la gestió. A més, s’oferirà la possibilitat de comprar entrades combinades, que seran més barates. 

Cal destacar que els tiquets es podran adquirir a través d’establiments turístics, agències i turoperadors, de la pàgina d’Andorra Turisme o per Ticketmaster. A banda, també es podran adquirir amb nits d’hotel incloses, que disposaran d’un descompte del 25%. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT