PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els sindicats reiteren que cal seguir lluitant pels drets laborals

Ubach i Fornieles insten a què se solucioni el problema de l’habitatge

Per Alba Llacuna

Per segon any consecutiu no hi haurà accions al carrer l’1 de maig.
Per segon any consecutiu no hi haurà accions al carrer l’1 de maig. | tony lara

Un nou 1 de maig sota la influència de la Covid, però no per això menys reivindicatiu. Des dels sindicats segueixen reclamant «canviar les polítiques neocapitalistes i centrar-nos en les persones». La Covid no ha fet més que accentuar els problemes econòmics i socials derivats de la crisi sanitària. «El que cal a Andorra és establir el diàleg i el consens entre el Govern, empresa i sindicats. Cal que els treballadors puguin seure en la mateixa taula amb unes condicions i amb els mateixos drets a parlar amb els empresaris», va reclamar el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach. 

«El mercat està malament. No només han pujat el nombre d’aturats inscrits en el Servei d’Ocupació, sinó que haurà s’haurà de veure ara quan acabin els ERTOs. Moltes empreses tenen tal crisi que no podran recuperar-se tan fàcilment i s’haurà de veure què passa amb aquests treballadors», va reflexionar el secretari General del Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT), Guillem Fornieles, que veu com el futur és una mica més negre pel treballador.

Una situació complicada, tant per a empresaris com per a assalariats, però que pel Sindicat del Personal Adscrit l’Administració General (Sipaag), «no treu que s’hagin de garantir els drets laborals».

L’habitatge és un dels problemes principals actualment i no passa desapercebut entre els sindicats. «No podem continuar que un treballador no pugui arribar a final de mes a causa de l’alta especulació immobiliària i a l’alt preu del cost de l’habitatge», va reivindicar Ubach. A més, va afegir que «està molt bé que vingui gent amb alt poder executiu, però això no ha de destruir la classe mitjana». En la mateixa línia es va expressar Fornieles que va destacar l’elevat preu dels articles primaris «com el menjar o l’habitatge, que hi haurà gent que no podrà aguantar aquest nivell de vida. Els youtubers o altres personatges sí, que venen aquí per no pagar tants impostos» i que convertirà Andorra en un «país de rics, però que no hi haurà treballadors o un sistema per mantenir el país». «Andorra encara té l’etiqueta de paradís fiscal», va afirmar el secretari general del SAT.

Tot i no poder fer cap reivindicació al carrer per la situació sanitària, els sindicats van emfatitzar la necessitat de continuar treballant per millorar la situació dels treballadors i els seus drets.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT